АГ болницата във Варна се сдоби с реновирани отделения, предаде

...
АГ болницата във Варна се сдоби с реновирани отделения, предаде
Коментари Харесай

АГ болницата във Варна вече е с реновирани отделения

АГ болничното заведение във Варна се снабди с реновирани отделения , съобщи БНР. Те бяха публично открити през днешния ден.

Общо 1 293 841 лв. отпусна общината на СБАГАЛ " Проф. доктор Д. Стаматов " за закупуване на инсталация и възобновяване на отделенията .

По думи на шефа на АГ болничното заведение Емил Ковачев през 2018 година в здравното заведение е имало 2278 раждания. Т ой акцентира, че това е доста число за България поради огромната демографска рецесия в страната.

От своя страна заместник-кметът по опазване на здравето в община Варна Коста Базитов пожела повече бебета да проплачат през актуалната година.

Негово високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благослови новите отделени и екипът на болничното заведение.

Областният шеф на Варна Стоян Пасев посочи, че една от трите значими в тази област лечебни заведения е точно варненската. Според него В арна продължава да е изнесен център отвън София с всички усъвършенствания, закупена здравна инсталация и подготовка на медицинските фрагменти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР