Афтите не са заразни. Защо се появяват и причините за

...
Афтите не са заразни. Защо се появяват и причините за
Коментари Харесай

Избавете се от неприятните афти още в същия ден с тези природни средства

Афтите не са заразни.

Защо се появяват и аргументите за образуването им към момента не са ясни.

В момента се приема, че имунологичният отговор на избрани фактори благоприятства образуването им.

Може да се появят след консумация на избрани храни, като ядки, цитрусови плодове или банкет на медикаменти.

Храносмилателни разстройства, стомашно-чревни проблеми и доста други болести като настинки, болест на Crohn и плака постоянно са свързани с язви в устата.

Колебания в хормоните, прочувственият стрес или депресивното въодушевление постоянно водят до появяването на афти. Недостигът на желязо, фолиева киселина или витамини, потреблението на пасти за зъби със съставките на натриев лаурил сулфат или триклозан може да предизвика появяването на язви.

Причината за образуването на язви може да бъде контузия на лигавицата с протеза, пломба или строшен зъб, отчасти преносима протеза, инцидентно захапване по бузата или езика. Смукането на палеца постоянно предизвиква травматични язви в мекото небце при деца. Наследствената предразположеност не се смята за финален рисков фактор.

Лечение на афта

Тъй като афтите предизвикват болежка в устата при говорене, дъвчене на храна и преглъщане, болката облекчава тези мъчителни чувства благодарение на болкоуспокояващи. В допълнение, положителната хигиена на устната празнина е значима, с цел да се предотврати заразяването на бактериите от афтите и форсира заздравяването.

Гаргара-лайка

За облекчение на болката и ускорение на заздравяването на афтите се употребяват естествени натурални препарати с дезинфектант и местен анестетичен резултат:

Вода за уста с арника, слез, култивиран чай или лайка

Екстракт от корен на ревен или смес от смирна

Масло от чаено дърво

Боровинките не са лишени от противовъзпалителни резултати заради наличието на танин.

Изплакнете със сода за самун. В допълнение, за стерилизация и упойка, аптеката предлага необятна гама от решения, основани на антисептични води за уста. За местна упойка се употребяват и анестетични мехлеми и гелове.

Домашните медикаменти не са потвърдили своята успеваемост в изследванията. Съветите варират от пиянство на лимонен сок до мощно мъчителни кристали сол.

Лимоновият сок безспорно е дезинфектант и капки, нанесени върху засегнатата област, причинявайки мощно чувство за парене, ще ускорят заздравяването.

Изплакването на устата с разтвор на сода бикарбонат противодейства на киселинността на кърмата, облекчава болката и форсира зарастването на лезиите.
 Афти в устата: 6 лесни и ефикасни домашни средства за усмиряване на болката и дискомфорта Афти в устата: 6 лесни и ефикасни домашни средства за усмиряване на болката и дискомфорта
Афтата в устата се появява заради разнообразни аргументи - някакво пострадване, инцидентно захапване по бузата, обриви в устата или зараза. Тов...

Смукането на кубчета лед оказва помощ при дребни афти.

Яденето на мощно осолени или подсладени храни усилва болката, до момента в който пиенето на мляко понижава.

Профилактика

Ограничете приема на ядки и цитрусови плодове подсилване на имунната система със здравословни и богати на витамини храни практикувайте джука хигиена премахнете плаката от зъбите и езика.

Освен това шведски учени са открили, че афтозните язви могат да бъдат избегнати посредством потребление на здравна паста за зъби, съдържаща портокалово масло и дейната съставна част глициризин за нескончаем интервал от време.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР