Афродизиак е храна, напитка, наркотик, аромат или уред, които би

...
Афродизиак е храна, напитка, наркотик, аромат или уред, които би
Коментари Харесай

ТОП 8 на най-известните афродизиаци

Афродизиак е храна, напитка, опиат, мирис или апарат, които би трябвало да способстват за увеличение на половото предпочитание, както и за възстановяване на представянето по време на половия акт. На доста храни, билки, питиета и други субстанции и положения на духа се приписват сходни свойства, само че ето кои са най-известните афродизиаци:

7. Испанска муха

Това е названието на отровен прахуляк от стрито изсушено тяло на тип бръмбар, който при отбрана от нахлуване отделя киселинен сок - кантаридин. При приемането му човешкият организъм стартира да отделя кантаридин в урината, което провокира интензивно раздразнение и парене в пикочно-половите пътища, и надлежно появяването на сърбеж и отичане в региона на половите органи. Тези признаци наподобяват чувството и признаците на полова възбуденост. Но въпросният прахуляк може да бъде рисков и да провокира тежки стомашно-чревни разстройства, спазми и даже гибел.

6. Алкохол

Освен че алкохолът отстранява задръжките и води до по-фриволно държание, действително не способства за по-добро полово осъществяване, а даже е причина за еректилната дисфункция при мъжете. Той, както и опиатите, нападна кръвния поток и повлиява негативно върху равнището на тестостерона, което пък се отразява зле на желанието за секс.

5. Шоколад

Шоколадът съдържа фенилетиламин и серотонин, които задействат зоните в мозъка, свързани с удоволствието. Според изследванията обаче няма директна връзка сред шоколада и увеличението на половото предпочитание. Единствената аналогия сред какаовото произведение и секса е в това, че и двете носят приятност и ви карат да се чувствате добре.

4. Скариди

Скаридите са богати на цинк, който е нужен при образуването на спермата и консумирането им в действителност води до позитивен резултат, само че сигурно не основава предпочитание. В скаридите се съдържат и D-аспартамова киселина и N-метил-D-аспартат, които водят до увеличение на равнището на тестостерона, а това теоретично би трябвало да усили либидото. Но истината е, че този морски подарък е "набеден " за афродизиак поради формата им, наподобяваща женски сексуален орган.

3. Виагра

Като се има поради, че точно нарасналото полово предпочитание е претекст за покупка на хапчето виагра, би трябвало да излиза наяве, че то работи, единствено когато има налице полова интензивност. Виаграта усилва кръвния поток към половия орган и блокира кръвта там, като по този метод оказва помощ за задържане на ерекцията. Но действително това не е афродизиак.

2. Психоанализа

Често половите проблеми при мъжете и дамите се дължат на меланхолия, отмалялост или психически проблем. В този случай ролята на мощен афродизиак могат да изиграят психиатрите и половите терапевти като чрез известните им механизми и лечения да усилят половото предпочитание на пациента.

1. Спорт

Резултати от проучвания демонстрират, че при спортуване са усилва кръвния поток към половите органи и позиционирането на тялото по разнообразни способи, които подтикват потока и трайно могат да усилят половото предпочитание. Освен това е потвърдено, че еректилната дисфункция се въздейства и от неприятното физическо здраве и неналичието на физическа интензивност. Поради това влизането в добра обща и спортна форма може значително да усили желанието за секс.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР