Африканският съюз изиска либийските власти да започнат разследване за пазара

...
Африканският съюз изиска либийските власти да започнат разследване за пазара
Коментари Харесай

Африканският съюз иска разследване на пазара с роби в Либия


Африканският съюз изиска либийските управляващи да стартират следствие за „ пазара на плебеи ” в разкъсваната от спорове страна след репортаж на американска медия.

Искането е обвързано с видео материал, сниман от публицисти на Си Ен Ен, показващ по какъв начин в Либия се организира „ аукцион ” на млади афроамериканци, които биват продавани за евтина работна ръка. Най-често за по-малко от 400 $.

„ Тези съвременни рабски практики би трябвало да бъдат прекъснати и Африканският съюз ще употребява всички вероятни средства, с цел да го стори ”, разгласи в петък ръководителят на съюза и президент на Гвинея – Алфа Конде. Той осъди либийският пазар на плебеи и го дефинира като „ отвратителна форма на търговия от друга епоха ”.

Във „ Facebook ” държавното управление на Сенегал също изрази "възмущението си от продажбата на африкански мигранти на либийска територия", което отразява "болния разум на човечеството".

По последни данни Либия е отворила следствие на практиката, предава Си Ен Ен. Страната е дала заричане да върне всички мъже и дами, продадени като плебеи, в родната им страна.

Африканските мигранти от страни като Гвинея, Сенегал, Мали, Нигер, Нигерия и Гамбия постоянно вършат рисков преход през Сахара към Либия, надявайки се някой ден да стигнат до Италия.

Свидетелствата, събрани от Агенция Франс Прес през последните години, обаче разкриват многочислените нарушавания на правата им, осъществявани от водачите на гетата, трафикантите и либийските сили за сигурност, които принуждават мигрантите да останат с години в нестабилната северноафриканска страна. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР