Африканският континент бе изправен пред угрозата да запише невиждани от

...
Африканският континент бе изправен пред угрозата да запише невиждани от
Коментари Харесай

Сенегал спаси Африка от срам на Мондиал 2018

Африканският континент бе изправен пред угрозата да запише невиждани от десетилетия слаби резултати в първите мачове на Мондиал 2018, само че Сенегал избави “Черния континент” от конфузната обстановка. “Лъвовете от Теранга” реализираха звучна победа с 2:1 над Полша и избавиха репутацията на африканските сформира, които до този миг бяха записали само провали.

Египет загуби откриващия си мач с 0:1 от Уругвай, а часове след триумфа на Сенегал отстъпи с 1:3 и на Русия. Мароко пък се закопа против Иран с автогол в добавеното време за 0:1, а Нигерия не оказа особена опозиция на Хърватия - 0:2. Тунис удържаше равенството против Англия до самия край, само че също се срина в продължението и в последна сметка загуби с 1:2.

Така за първи път от 1974 година Африка можеше да не запише нито една точка от 1 кръг на международни шампионати. Преди 44 години Заир записва три провали с голова разлика 0:14, като това е и към този момент единственият път, когато “Черният континент” е капо. Откакто форматът на международните шампионати е с 32 тима (през 1998 година) най-слабото достижение на африканците в 1 кръг на шампионат е през 2006-а, когато Кот д’Ивоар, Гана, Того и Ангола губят дуелите си, само че най-малко Тунис прави 2:2 със Саудитска арабия. ВИЖТЕ ТУК ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 Мондиал 2018 1 кръг, вторник 19 юни  Полша 1:2краен резулат  Сенегал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР