Африканските лидери биха могли да предложат серия от мерки за

...
Африканските лидери биха могли да предложат серия от мерки за
Коментари Харесай

Какво предлага африканската мирна мисия между Украйна и Русия

Африканските водачи биха могли да предложат серия от " ограничения за създаване на доверие " по време на първичните си старания за ходатайство в спора сред Русия и Украйна, съгласно план на рамков документ, забелязан от Ройтерс в четвъртък.

Президентът на Сенегал Маки Сал и президентът на Южна Африка Сирил Рамапоса управляват делегация, включваща водачи от Замбия, Коморските острови и премиера на Египет, която ще пътува до Киев в петък и Санкт Петербург в събота.

Очаква се те да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски и с съветския президент Владимир Путин.

 Мирен проект: Путин и Зеленски се съгласиха да одобряват водачи от Африка Мирен проект: Путин и Зеленски се съгласиха да одобряват водачи от Африка

Рамковият документ, който не е оповестен, изброява редица ограничения, които биха могли да бъдат препоръчани от африканските водачи като част от първия стадий от уговорката им с воюващите страни.

Тези ограничения могат да включват евакуиране на съветските войски, унищожаване на тактическите нуклеарни оръжия от Беларус, прекъсване на заповедта за арест на Международния углавен съд против Путин и облекчение на глобите. Списъкът включва и " безусловна договорка за зърно и торове ", която засяга Черноморския зърнен кулоар, чието продължение изтича на 17 юли.

Африканските страни бяха мощно наранени от последствията от войната, която наруши доставките на зърно и други хранителни доставки, подвигна инфлацията на цените на храните и утежни съществуващите рецесии с глада на континента.

" Гореспоменатите ограничения би трябвало да имат за цел да улеснят основаването на среда, удобна за преустановяване на огъня, и това ще разреши на страните да изградят доверие и да обмислят формулирането на своите тактики за възобновяване на мира ", се споделя в документа.

Може да последва съглашение за преустановяване на военните дейности и ще би трябвало да бъде съпроводено от договаряния сред Русия и Запада, се показва в документа.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР