Африкански държави обявиха днес строги мерки за борба с разпространението

...
Африкански държави обявиха днес строги мерки за борба с разпространението
Коментари Харесай

Африкански държави обявиха строги мерки за борба с коронавируса

Африкански страни оповестиха през днешния ден строги ограничения за битка с разпространяването на новия ковид, съобщи ДПА.
Лесото вкара 21-дневна карантина, която ще влезе в действие в събота. Ще продължат да работят единствено лечебните заведения, силите за сигурност, супермаркетите и банките, съобщи пред публицисти министър председателят Томас Табане.
Република Южна Африка се приготвя за триседмична карантина, която ще влезе в действие в среднощ. Броят на инфектираните в страната е 709, оповестиха здравните управляващи.
Кения разгласи всекидневен полицейски час от 19 ч. до 5 ч. локално време, който ще влезе в действие на следващия ден. Само хора, на които е обещано позволение във връзка със служебните им отговорности, ще могат да излизат на открито през тези часове, съобщи кенийският президент Ухуру Кениата в предавано по малкия екран послание към нацията.
В Кения бяха регистрирани 28 случая на заразяване с ковид.
Президентът на Уганда Йовери Мусевени подреди публичният превоз краткотрайно да спре работа през идващите две седмици като част от ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид.
В Африка инфектираните с ковид са повече от 2000, а смъртните случаи са над 50, по данни на Световната здравна организация и на управляващите в страни на континента.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР