Африканската чума у нас създава екологична катастрофа и води до

...
Африканската чума у нас създава екологична катастрофа и води до
Коментари Харесай

Експерт: Африканската чума у нас създава екологична катастрофа

Африканската чума у нас основава екологична злополука и води до очистване на производството на свинско месо в България. Това сподели в ефира на радио „ Фокус “ проф. Александър Маринов.
Експертът изясни, че импровизирано се популяризират отзиви на експерти, че става въпрос за целенасочена измама и добави като мотив, че наранени от заболяването области се намират надалеч от река Дунав.
„ Появата на такава болест в дребни частни полулегални стопанства може да бъде някакси обяснена. Но още веднъж задавам въпроса, той е и реторичен, по какъв начин болестта е влезнала, през днешния ден към този момент има и информация в трети огромен свинекомплекс. Как се е случило това? Държавата не дава пояснение. Държавата даже не дава пояснение за метода, по който счита да се реши казусът. Уверява ни, че няма никакъв проблем със загробването, т.е. със закопаването в земята. Чухме и други версии, и то на хора, които са много солидни престижи в тази област “, добави професорът.
Той уточни, че е работа на страната да изясни по какъв начин се е появила болестта в затворените стопанства при най-голям биологичен надзор. Според специалиста притежателите на фермите са жертви. Проф. Маринов изясни, че през последните няколко десетки години сходни диверсии са правени от службите на едни страни против други.
Припомняме, че по-рано в изявление за Българска национална телевизия еврокомисарят по опазване на здравето и сигурност на храните Витянис Андрюкайтис съобщи, че умъртвяването на инфектираните с африканска чума свине е единственият метод за преодоляване на обстановката в България. Комисар Андрюкайтис предизвести, че вирусът е доста рисков за прасетата и сега няма ваксина против него. Той се популяризира и измежду дивите свине и най-вероятно е пристигнал в България от Румъния, а там от - Украйна и Молдова.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР