Африканска чумаДопълнителни средства за Българската агенция по безопасност на храните

...
Африканска чумаДопълнителни средства за Българската агенция по безопасност на храните
Коментари Харесай

Порожанов: Искаме още пари за справяне с африканската чума по свинете

Африканска чума Допълнителни средства за Българската организация по сигурност на храните ще изиска от Министерския съвет земеделският министър Румен Порожанов . Те ще са нужни за справяне с африканската чума по свинете . Парите ще се употребяват за обеззаразяване и превантивни ограничения против разпространяването на болестта.
 

Министърът беше безапелационен, че тематиката е доста сериозна освен за България, само че и за целия континент. По думите му, е належащо да с е опишат и записват прасетата в така наречен „ заден двор “. Мярката е превантивна и ще помогне да бъдат разпознати домашните животни, в случай че възникне проблем в някое обитаемо място.
 

Обезпокоителни обстоятелства за нарушение на биологичното равновесие и многообразие изнесе предеседателят на Националния ловно-рибарски съюз инж. Васил Василев. По думите му, както в международен мащаб, по този начин и у нас осезаемо се усеща понижаване популацията на насекомите, което води до нарушавания в хранителната верига и последователно изгубване на типове.

" Това е директната връзка сред земеделските практики и загубата на биологично многообразие ", сподели Василев.-->
 
Министър Порожанов и инж. Василев бяха в Пловдив, с цел да открият публично 25-то издание на Международното ревю „ Природа, лов, лов на риба “.
 
Чуйте и от приложеното аудио. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР