Африканска чума по свинете в Румъния притеснява местните фермери, тъй

...
Африканска чума по свинете в Румъния притеснява местните фермери, тъй
Коментари Харесай

Румънската чума по свинете заплашва и земеделските култури

Африканска чума по свинете в Румъния тормози локалните фермери , защото не е ясно какво да вършат със аграрни култури в инфектираните региони.

Миналата седмица румънското министерство на земеделието предприе заличаване на културите в регионите с чума по дивите прасета. Страната е и основен експортьор на пшеница, м оже и да не се постанова заличаване на годишна продукция, само че регионите ще са под карантина .

Румъния оповестява, че от 31 юли са открити съвсем 550 огнища на болестта , съгласно националната ветеринарна работа и орган по сигурност на храните ANSVSA.

 Изградиха 81 км от оградата по границата с Румъния против диви прасета
Изградиха 81 км от оградата по границата с Румъния против диви прасета

На 90% от дистанцията към този момент са разнесени колове

" Заповедта беше доста несполучлива и провокира суматоха измежду фермерите поради евентуалните вреди ", все пак тя " зарадва някои търговци, тъй като биха могли да изискат да изкупят царевицата на по-ниски цени от земеделските производители ", разяснява Лауренциу Бачиу, президент на Лигата на румънските фермерски асоциации.

Унищожаването на реколтата ще докара до увеличение на загубите, като реколтата от пшеница се чака да е с 20% по-слаба спрямо предходната година, а жегите и сушата повреждат реколтата в други експортьори от Европейски Съюз.

Делтата на Дунав е най-засегната от африканска чума по свинете , съгласно ветеринарните управляващи, на югоизток са умъртвени 62 000 свине от семейства и огромни ферми и 20 диви прасета, а на северозапад са убити 175 домашни и 13 диви прасета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР