Африка е влюбена в Тервел Пулев! Българският професионален боксьор направи

...
Африка е влюбена в Тервел Пулев! Българският професионален боксьор направи
Коментари Харесай

Африканци искат Тервел Пулев за нов мач

Африка е влюбена в Тервел Пулев! Българският професионален боксьор направи голямо усещане при успеха над коравия намибиец Викапита Мероро на галавечер в Дар ес Салаам (Танзания). Мачът беше преустановен в деветия рунд, откакто африканецът се отхвърли.

" Момчетата от " Джаксън Груп " споделиха, че имат регулярна галавечер през март и в случай че решим, да заявим нашето предпочитание - показа пред Тервел Пулев. - Засега е рано да вземаме решение. Ако нещо съществено не се промени, това е " отворена врата ", която домакините държат за нас. Създадохме положително усещане в Танзания и в този момент можем да берем плодовете. "

Срещата с Мероро едвам не се трансформира в махленски пердах. Реферът позволяваше потреблението на доста нечисти и непозволени способи.

" Бях добре квалифициран функционално, механически, тактически и психически - разяснява мача Тервел Пулев. - Противникът можеше да завърши още в 3-4 рунд, в случай че съдията беше същински и знаеше по какъв начин се прави. Той не е наясно какво е бокс. Дойде в съблекалнята и ми сподели, че не употребява команда брейк, а единствено стоп. Този човек изначално е комплициран. При всяка команда " стоп " подсъзнателно чакам промяна на съдията или някаква интервенция. Мероро щеше да получи доста действителни удари, в случай че не се криеше в клинча. Закономерно мачът щеше да завърши по-рано. Доволен съм, тъй като направиха моята задача по-трудна. Накараха ме да изиграя 9 рунда и да покажа повече от моите качества. С придвижване на времето моята подготовка се виждаше за сметка на неговата. Той стартира да пропуща повече удари към шести-седми рунд. "

Братът на Кубрат Пулев записа 16-а победа (13 с нокаут) в своята професионална кариера в полутежка категория. Това беше първа среща за него през последните 14 месеца. Успехът затвърди Тервел Пулев в Топ 10 на ранглистата на Световната боксова асоциация. Той е осми в класацията, което му разрешава да бъде непринуден кандидат за някой от тримата първенци на организацията.

Сериозно оживление настъпи по върховете на полутежка категория. Титлата на един от първенците Бейбут Шуменов беше отнета поради липса на интензивност. Тя ще бъде разиграна в мач сред Риад Мери (Бел) и Юниер Дортикос (Куб). Другите двама първенци са руснакът Алексей Егоров и французинът Гуламирян.

44-годишният Тихомир Тончев е новият основен редактор на “Български фермер”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР