Афганистанци организираха траурни бдения в памет на убития вчера в

...
Афганистанци организираха траурни бдения в памет на убития вчера в
Коментари Харесай

В Кабул се състояха траурни бдения за убития в атентат японски лекар

Афганистанци проведоха траурни бдения в памет на убития през вчерашния ден в атентат японски доктор Тецу Накамура, който се беше посветил да оказва помощ на заболели и земеделци в Източен Афганистан, съобщи Франс прес.

73-годишният Накамура беше погубен с петима афганистански охранители и сътрудници в Джалалабад, провинция Нангархар, където работеше от 80-те години.

В Кабул над 100 души се събраха към свещи и табели, в които лекарят е наименуван " истински воин ". " Доктор Накамура беше икона на човечността ", сподели един от участниците на име Хекмат.

Снимка: Reuters

Накамура беше създател на неправителствена организация " Пийс медикал сървис ", която с изключение на лекарска помощ се беше специализирала в изкуственото напояване и помагаше за обработването на обширни региони в Нангархар. Преди два месеца той беше разгласен за почетен жител на Афганистан от президента Ашраф Гани.

Траурни бдения в памет на Тецу Накамура се състояха и в други провинции, в това число Нангархар и Парван, северно от Кабул.

Талибаните отхвърлиха да са забъркани в гибелта на лекаря. В провинция Нангархар с изключение на талибани има и бойци на групировката " Ислямска страна ", отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР