Афганистанският президент Ашраф Гани положи клетва за втори мандат, но

...
Афганистанският президент Ашраф Гани положи клетва за втори мандат, но
Коментари Харесай

Гани и Абдула с паралелни церемонии по полагане на клетва като президент на Афганистан

Афганистанският президент Ашраф Гани постави клетва за втори мандат , само че главният му противник Абдула Абдула отхвърля да признае церемонията по встъпване в служба и провежда своя гала, осведоми " Ал Джазира ".

Арабската медия отбелязва, че страната влиза в нова политическа рецесия.
 Премиерът на Афганистан оцеля при нахлуване в Кабул Обновена
Премиерът на Афганистан оцеля при нахлуване в Кабул

По-късно афганистанското здравно министерство заяви, че 27 души са починали при офанзивата

Афганистанската медия TOLONews оповестява, че интернационалните представители, в това число и специфичният дипломат на Съединени американски щати за страната Залмай Халилзад и командващият на силите на Съединени американски щати и НАТО военачалник Скот Милър, участваха на встъпването в служба на Гани в президентския замък в столицата Кабул.

През предишния месец Абдула отхвърли резултатите от президентските избори. Абдула оспорва оповестения на 18 февруари резултат от Избирателната комисия и се разгласи за победител.
 Съединени американски щати и талибаните реализираха помирение в Афганистан?
Съединени американски щати и талибаните реализираха помирение в Афганистан?

Източникът обясни, че съглашението за седемдневно " понижаване на насилието " ще бъде последвано от започване на мирни договаряния в границите на 10 дни

Той организира своя гала, която съответства с тази на Гани, което подсказва, че договарянията сред двете страни, с посредничеството на Халилзад, са приключили без съглашение.

По-рано през днешния ден Абдула се съгласи да отсрочи церемонията по встъпване в служба при изискване, че Гани направи същото. Но Ашраф Гани, който беше разгласен за победител на изборите през септември 2019 година, реши да върви по проект с графика.

Междувременно представител на талибаните разяснява пред " Ал Джазира ", че политическите различия в Афганистан не са добър знак за вероятностите за мир в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР