Афганистанският президент Ашраф Гани обяви прекратяване на огъня с талибаните

...
Афганистанският президент Ашраф Гани обяви прекратяване на огъня с талибаните
Коментари Харесай

Президентът на Афганистан обяви прекратяване на огъня с талибаните

Афганистанският президент Ашраф Гани разгласи преустановяване на огъня с талибаните от през днешния ден до 20 юни, което съответствува с края на свещения месец Рамадан, съобщи Ройтерс.

Гани разясни, че примирието не включва други екстремистки групировки като „ Ислямска страна “, която пое отговорност за самоубийствения атентат в афганистанската столица Кабул от понеделник, лишил живота на 14 души.

Нападението бе осъществено по време на колекция на мюсюлмански духовници, събрали се да жигосат тероризма и да призоват за мир с талибаните, които се борят за възобновяване на строгия ислямския закон (шариат) след свалянето им от власт през 2001 година от водената от Съединени американски щати военна коалиция.

„ Това преустановяване на огъня дава опция на талибаните да схванат, че тяхната акция на принуждение не печели сърцата и мозъците на хората, а ги отчуждава още повече “, съобщи Гани.

„ Прекратяването на огъня въплъщава силата на афганистанското държавно управление и волята на народа за спокойно решение на афганистанския спор “, добави той.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР