Афганистанският президент Ашраф Гани обясни, че е напуснал страната, за

...
Афганистанският президент Ашраф Гани обясни, че е напуснал страната, за
Коментари Харесай

Афганистанският президент е напуснал страната, за да избегне кръвопролитие

Афганистанският президент Ашраф Гани изясни, че е напуснал страната, с цел да избегне кръвопролития и конфликти с талибаните, при които е щяло да бъдат убити доста хора и Кабул да бъде опустошен.

Това бе първият му коментар, откогато напусна Афганистан при влизането на талибаните в столицата. Гани не сподели къде се намира. Твърди се, че той е отпътувал за Таджикистан, а оттова е траял за Оман. Според някои източници Гани е отпътувал за Узбекистан. " Бях изправен пред сложен избор: да изчакам и да се изправя пред въоръжени талибани, влизащи в президентския замък, или да напусна страната. Избрах да напусна, с цел да мога да предотвратя проливането на кръв ", написа Гани във Facebook.

Той акцентира, че талибаните към този момент носят отговорност за " живота, собствеността и достойнството " на жителите на Афганистан. " Много хора и групи се опасяват и са несигурни за бъдещето ", означи Гани. " Талибаните завоюваха ", призна сбито избягалият от страната афганистански президент. Вчера талибаните поеха надзор и над столицата Кабул
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР