Афганистанските талибани предупредиха, че САЩ "скоро ще съжаляват", ако се

...
Афганистанските талибани предупредиха, че САЩ "скоро ще съжаляват", ако се
Коментари Харесай

САЩ ще съжаляват за спирането на преговорите, заплашват талибаните

Афганистанските талибани предизвестиха, че Съединени американски щати "скоро ще съжаляват ", в случай че се откажат от полемиките за евакуиране на своите войски, както реши американският президент Доналд Тръмп, предава Франс прес.

"Имаме два метода да сложим завършек на окупацията на Афганистан - този на джихада и боевете и този на договарянията. Ако Тръмп желае да спре полемиките, ще поемем по първия и скоро американците ще съжаляват за това ", съобщи представителят Забиула Муджахид.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи през днешния ден, че с договарянията с талибаните е свършено.

"По мое мнение те са мъртви ", сподели Тръмп за договарянията пред кореспонденти, до момента в който заминаваше от Белия дом за Северна Каролина.

Продължилите няколко месеца договаряния на Съединени американски щати с талибаните, контролиращи огромни елементи от Афганистан, завършиха в събота, когато Тръмп разгласи, че анулира загадка среща в Кемп Дейвид с талибаните и с афганистанския президент Ашраф Гани. Преговорите трябваше да доведат до съглашение за евакуиране на американските войски от Афганистан след близо 20 години война.

Русия се надява, че мирните договаряния сред Съединени американски щати и талибаните ще бъдат единствено краткотрайно прекратени, а не са "мъртви ", съобщи в това време шефът на Второ азиатско ръководство на съветското външно министерство Замир Кабулов, представен от съветската организация "Спутник "

"Съжаляваме, че процесът е спрян. Все още обаче считаме, че той "не е мъртъв ", а единствено е краткотрайно прекратен. Емоциите са прекомерно високи и от двете страни, само че имаме вяра, че в един миг страните ще се върнат и ще продължат да приказват и да завършват дефинитивна договорката ", уточни Кабулов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР