Афганистански контрагенти, работещи за войници от операция Решителната подкрепа на

...
Афганистански контрагенти, работещи за войници от операция Решителната подкрепа на
Коментари Харесай

Афганистанци, работещи за НАТО, искат евакуация в друга държава

Афганистански контрагенти, работещи за бойци от интервенция " Решителната поддръжка " на НАТО, стачкуваха и изискват сигурност след изтеглянето от Афганистан, написа испанската интернационална осведомителна организация ЕФЕ.

През годините хиляди афганистанци са работили като преводачи, охранители и чиновници по контракт за силите на Съединени американски щати и НАТО в Афганистан.

Стотици от тези чиновници са провели митинги в разнообразни елементи на страната , изисквайки специфични визи за евакуация от страната, базирайки се на риска от нахлуване .

Стотици локални поданици, наети от силите на НАТО в Афганистан, приканиха президента на Съединени американски щати Джо Байдън да ги изтегля в трета страна , с цел да се избави от талибаните, до момента в който задграничните сили се приготвят за евакуиране до септември.

" Водете ни на несъмнено място . Трябва да бъдем оценени за нашите услуги и да не бъдем предадени на врага ", скандират те. " Има ли някаква гаранция от държавното управление на Съединени американски щати, че талибаните няма да убият нас и нашите фамилии " съобщи Мохамед Шоайб, преводач на американските сили.
 Талибаните завладяват от ден на ден територии в Афганистан
Талибаните завладяват от ден на ден територии в Афганистан

Докато Съединени американски щати и съдружниците им изтеглят войските си

" Време е да се вземе решение за визи на всички, които са подкрепили съдружните сили , изключително на армията на Съединени американски щати в Афганистан ", добави той, обръщайки се към президента Байдън.

Докато задграничните сили се готвят да изоставен страната до началото на септември , съвпадайки с 20-годишнината от атентатите от 11 септември в Съединени американски щати, довели до нашествието в Афганистан, страната е очевидец на серпантина на принуждение, защото талибаните се пробват да си възвърнат надзор на страната .

Ситуацията докара до опасения за сигурността в страната, както и боязън измежду преводачите и локалните поданици , които си сътрудничиха с задграничните сили, че ще бъдат обект на офанзива от страна на бойците .

В тази връзка неотдавна талибаните разгласиха изказване, обещавайки да не нападат преводачи и локални поданици , които си сътрудничат със съюзническите сили.

" Талибаните приказват едно, а вършат друго, в никакъв случай не можем да имаме вяра на талибаните , те ще убият нас и членовете на нашето семейство ", сподели Аязудин Хелал, различен преводач, работещ за американските сили.

Той сподели, че седем преводачи, които са работили с задграничните сили, са били убити през последните две седмици в разнообразни елементи на Афганистан.
 Пентагонът ще стопира талибаните с въздушни удари
Пентагонът ще стопира талибаните с въздушни удари

План за поддръжка на афганистанската войска

Повечето от протестиращите са тези, чиито заявки са отхвърлени от държавното управление на Съединени американски щати по аргументи като включването им в черни описи или описи за наблюдаване и неналичието на подобаващи целесъобразни писма от техните американски надзорници за класиране по визовата скица.

" В чувствителни моменти ги подкрепяхме (САЩ и съдружните сили ) и даже в някои случаи спасявахме живота им, в този момент е ред те да ни поддържат и да спасят живота ни ", сподели Хелал.

Той добави, че към 24 000 афганистанци се пробват да аплайват за SIV, само че няма задоволително време за обработка на всички заявки , като се има поради, че задграничните войски се изтеглят за три месеца.

" Искаме от Джо Байдън да ни изтегля в някоя трета страна и да обработи документите ни там ". Повечето от протестиращите настояват, че животът им е в заплаха и огромен брой от тях би трябвало да се реалокират в Кабул от съответните им провинции, с цел да спасят живота си.

" Не можем да пътуваме отвън Кабул, талибаните ще ни убият, когато и където и да ни намерят ", сподели Мохамадула, различен преводач, пред ЕФЕ.
 Китай се заема с Афганистан с изтеглянето на Съединени американски щати - поради сигурността
Китай се заема с Афганистан с изтеглянето на Съединени американски щати - поради сигурността

Руското разузнаване се подиграва със Съединени американски щати - " интервенция " Решителна поддръжка " приключва с уверено бягство "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР