Афганистански бежанец в България, помагал на британската армия, моли правителството

...
Афганистански бежанец в България, помагал на британската армия, моли правителството
Коментари Харесай

Бежанец в България моли Лондон за помощ

Афганистански емигрант в България, помагал на английската войска, моли държавното управление в Лондон да му помогне да не бъде екстрадиран назад в Кабул от българските управляващи, оповестява вестник „ Таймс “.

Навид Нури е получавал смъртни закани от талибаните поради работата му за английските въоръжени сили, съобщи БНР. 30-годишният Нури е работил като преводач за английската войска в Афганистан в интервала 2010-2012 година Четири години по-късно той напуснал Афганистан дружно със брачната половинка си, сина си, родителите си, негов вуйчо и две от сестрите си поради заканите от талибаните.

През 2016 година бежанците прекосили границата на България, където били задържани. Нури, брачната половинка му Мувган и 5-годишният му наследник Наиб са в бежански лагер, където изчакват управляващите да се произнесат по молбата им за леговище. Баща му и вуйчо му са в лагер за задържане. А майка му и сестрите му живеят в апартамент чартърен.

Нури обаче е бил осведомен, че на него и на фамилията му ще бъде отказано леговище и ще бъдат депортирани в Афганистан, тъй като съдилищата в България не признават документа му за работа към английската войска и не считат, че той е изложен на риск в Кабул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР