Афганистанска опозиционна въоръжена групировка заяви, че е пленила десетки талибани

...
Афганистанска опозиционна въоръжена групировка заяви, че е пленила десетки талибани
Коментари Харесай

Антиталибанската групировка на Ахмад Масуд твърди, че е пленила десетки талибани

Афганистанска опозиционна въоръжена формация съобщи, че е завладяла десетки талибани в миг, когато ислямистите честват първата година от идването си на власт, а доста афганистанци дефинират годишнината като " черен ден " за страната, съобщи ДПА.

Петима " талибански окупатори " бяха убити, а 40 бяха хванати в долината Азеру в провинция Панджшер, сподели представителят на Националния фронт за опозиция (НФС) Сибхатула Ахмади и сподели фотоси на лица, за които се твърди, че са пленени.

НФС е управителен от Ахмад Масуд - наследник на именития Ахмад Шах Масуд, пълководец от съпротивата против руските войски, съперник на талибаните, един от вождовете на Северния алианс. Той бе погубен на 9 септември 2001 година от атентатори, изпратени от Бин Ладен.

Ахмад Масуд твърди, че се бори за демократични полезности като заслужено политическо посланичество на етническите групи, отбрана на правата на дамите и почтени избори.

Министърът на защитата молла Якуб Муджахид през днешния ден съобщи, че въоръжените сили на талибаните ще смажат бунтовниците при всички условия.

Годишнината от рухването на Кабул бе маркирана с церемониал в града, на който бе показана американска военна техника. Талибански водачи организираха среща, излъчена по малкия екран, а министърът на външните работи Амир Хан Мутаки прикани света да си сътрудничи с тяхното държавно управление.

Много афганистанци описаха за тестванията си в обществените мрежи и нарекоха годишнината " черен ден " за страната. Дипломатическата задача на Организация на обединените нации в Афганистан съобщи в своя позиция, че " в случай че няма смяна, нещата могат да се влошат ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР