Аферата с имоти за милиони на български политици в Барселона,

...
Аферата с имоти за милиони на български политици в Барселона,
Коментари Харесай

Барселонагейт отново изплува с доклад от испанските власти, получен в МВР

Аферата с парцели за милиони на български политици в Барселона, в която преди време беше забъркано името и на тогавшния министър председател Бойко Борисов през днешния ден има развиване откакто в няколко медии се появи информация, че дълго чаканият отчет от испанските управляващи, почнали следствие след сигнал от евродепутата Елена Йончева е получен в Министерство на вътрешните работи. Испанските управляващи ревизират информация за недекларирани милиони от български политици, написа в него, оповестява Нова телевизия. От медията прецизират, че отчетът е получен в Министерство на вътрешните работи на 2 февруари, а NOVA разполага с копие от него от свои източници.

В 22 страници испанските управляващи приказват за български обществени персони, разказани са и разнообразни транзакции. Става дума за абсурда, прочут у нас като „ къщата в Барселона ”. Според огласената от Нова телевизия информация " испанските управляващи позволяват, че сумата от 5-те милиона евро, с които тя е била закупена от българи, може да са свързани „ с недекларирани средства от висши чиновници на българското държавно управление, в това число тогавашният министър председател Бойко Борисов ”.

От медията прецизират, че това са част от предварителните изводи на отчета, който разказва цялата скица на договорката към този парцел. Посочени са компаниите, през които парите са минали, както и историята на тези компании.

Изводът на испанците е, че подадената тъжба е вярна, защото имало доказателства за голям брой знаци, „ свързани с корпоративни транзакции, които могат да конституират хипотетично закононарушение - интернационално пране на пари на стойност на 5 милиона евро ”, показват още от Нова телевизия.

Разследването на испанската полиция е посочило, че има доказателства, които сочат, че в тази ситуация, който се свързва с името на някогашния министър председател Бойко Борисов са изпрани над 5 милиона евро, разяснява за bTV министър председателят Кирил Петков

„ Това, което ясно се демонстрира, е, че испанските управляващи ни споделят има действителна заплаха от пране на пари  и парите, тези 5 милиона, най-вероятно са свързани с високопоставени български политици. С различен думи към този момент не приказваме за медии, тука приказваме за испанските управляващи ”, съобщи Кирил Петков. „ Аз персонално не съм виждал тази страница на отчета, само че ми споделиха през днешния ден, че част от отчета включва и фотография на Бойко Борисов като не е обвързвано да са споделили точното обвиняване, само че е реалност, че испанските управляващи са я присъединили тази фотография ”, добави той.

Последва изключителна конференция на Борисов в централата на ГЕРБ. Той настоя " да разсекретят отчета, в случай че го има, или да се извинят ".

" Честит празник. Има опит да бъдем шантажирани и дискредитирани. Преди малко гледах министър-председателя Петков, който разяснява въпросния отчет или каквото и да е това. Неясен е методът, по който единствено някои медии го получават. Той сподели, че единственото общо, което имам с този отчет, е, че ме има на фотография ", съобщи Борисов.

" Аз съм се снимал доста пъти в Испания - от парада в Аликанте, където пред 50 хиляди служители на реда ми връчиха Червения кръст на испанската полиция за работата сред службите на двете страни. След това основния им секретар ми връчи Жезъла на испанската полиция. Много фотоси имам там. Срещал съм се с министър председателите Сапатеро, Мариано Рахой, с Педро Санчес ", разяснява Борисов във връзка обвиняванията.

Според Борисов повода в документите по " Барселонагейт " да има негова фотография е тъй като са изпратени данни, които имат в Испания по клюки и медийни изявления. " Знаете за сигналите, които се носиха, за сигналите в " Ел Периодико ", по тази причина са изпратили информация за слуховете ", добави той.

Бойко Борисов свързва офанзивата против него с " нелицеприятните неща, които е изговорил за държавното управление през последните дни ".

" Засекретиха енергийната комисия, а там за секунда са източвани милиони. Скриха компаниите, а зад тези компании стоят министри, зам.-министри. Едно време са казвали, че като няма самун, би трябвало им представление. И напомнят някакъв скандал, в който ме забъркват ", възмути се водачът на ГЕРБ.

" Едно време са споделили като няма самун дайте им зрелища. Сега притоплят скандал, с който желаят да ме свържат. Нито съм имал къща в Барселона, нито парцели. Живея в Банкя, където съм се родил и където влачиха ковчези и там си пребивавам в този момент ", добави Бойко Борисов.

Той прикани Кирил Петков да покаже отчета. " Да го разсекретят, да го проверяват или да се извиняват ", добави някогашният министър-председател.

Лидерът на опозицията подлага на критика държавното управление поради цените на тока и неналичието на обезщетения за хората и бизнеса. По думите му България остава първа по смъртност от COVID-19 в света, по тази причина недоумява защо справяне приказват ръководещите.

" Сметките за електрическа енергия не престават да са високи макар обезщетенията. Мрат по 100 души дневно, а те се хвалят, че се справили с коронавирус рецесията. Месеци наред нямаме План за възобновяване, нямаме бюджет в средата на февруари, още преди да са го създали, към този момент приказват за актуализация ", показа някогашният министър председател

" Искам да припомня за стотиците " подслушвания " - оказа се, че няма и това е неистина. После ядох хора, те са си живи и здрави. Всичко това отпътува и би трябвало нещо ново да се изкара ", възнегодува Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР