Аферата „Митьо Очите” прерасна в политически скандал и взаимни обвинения

...
Аферата „Митьо Очите” прерасна в политически скандал и взаимни обвинения
Коментари Харесай

Аферата „Митьо Очите” прерасна в политически скандал

Аферата „ Митьо Очите” прерасна в политически скандал и взаимни обвинявания сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Общинският консултант на Българска социалистическа партия Бенчо Бенчев , който беше задържан дружно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул, в телефонно изявление за bTV през днешния ден не изключи в социалистическата партия фактически да има черна каса.
Бенчо Бенчев пред bTV: Нямам общ бизнес с Димитър Желязков, не съм го укривал Когато приказвам с един нарушител, не значи, че и аз съм нарушител, разяснява общинският консултант, арестуван дружно с Митьо Очите в Истанбул
Още през вчерашния ден Българска социалистическа партия разгласи, че снема политическо доверие от Бенчев. Вчера и през днешния ден обаче от партията дадоха спорна информация какъв брой пари е налял предприемачът в предизборните акции на политическата групировка. От десетки хиляди до.. 70 лева
Бенчо Бенчев е дарил няколко десетки хиляди за последната изборна акция на Българска социалистическа партия в Бургас Това стана ясно от думите на общинския консултант от Българска социалистическа партия Чанко Мирчев
„ Да, спонсорирал съм с пари. Много повече от това, което се приказва. Щом не могат да кажат тъкмо какъв брой съм дал, значи има черна каса”, разяснява Бенчев.
От Българска социалистическа партия сутринта признаха, че той е взел участие и в президентската акция на Румен Радев .
Атанас Зафиров за Бенчо Бенчев: Фиксацията върху Българска социалистическа партия е неточна Тя се дължи на обстоятелството, че уплашихме съперника с тези хора, които събрахме на Бузлуджа и с нашия стратегически документ
От ГЕРБ желаеха прокуратурата да проверява има ли черна каса в Българска социалистическа партия.

Социалистите пък дадоха отговор, че Бенчев е почитан човек в Бургас, в чийто дом по личните му думи са гостували всички министър председатели и президенти. И попитаха гостувал ли е и Бойко Борисов .

„ Това са неистини и интриги, в никакъв случай не са идвали при мен”, сподели самият Бенчев.

А в това време министър председателят Борисов също се включи по тематиката: „ Има кой да си дава отговор, в огромна партия постоянно може и такива да се вкарат. Ако очаквате да атакува госпожа Нинова, няма да го направя. Решението в такива случаи е – незабавно гоним, махаме и толкова, тъй като локалните организации постоянно могат да създадат някоя беля”.

А от Българска социалистическа партия намекнаха в ефира на bTV, че охранителна компания, обвързвана с Митьо Очите, е получавала поръчки за защита на държавни конструкция в град, чийто кмет е от ГЕРБ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР