АЕЦ в света продължават да работят по високи стандарти, като

...
АЕЦ в света продължават да работят по високи стандарти, като
Коментари Харесай

Предвижда се 20 нови атомни реактора да заработят до края на 2020 г.


АЕЦ в света не престават да работят по високи стандарти, като растежът на атомната енергетика е огромен – повече от 20 нови атомни реактора се планува да бъдат включени към мрежата до края на 2020 година Това декларира генералният шеф на Световната нуклеарна асоциация Агнета Ризинг в последния Доклад за достиженията на нуклеарната енергетика. За да станат факт задачите на проекта „ Хармония “ за постигане на 25% атомна енергетика в международен мащаб преди 2050 година обаче, се изисква по-голяма ангажираност от страна на политиците, споделя Ризинг, представена от world-nuclear-news.org.

В документа се показва, че производството на атомна сила по света през 2018 година е повишено за шеста поредна година с 61 тераватчаса спрямо 2017 година, достигайки 2563 тераватчаса. Това е повече от 10% от международното търсене на електрическа енергия. Най-бързо е повишен делът на атомната енергетика в Азия – с близо 12% - от 56,3 тераватчаса до 533,0 тераватчаса.

Девет атомни реактора са почнали да създават електрическа енергия през 2018 година (в съпоставяне с четири през 2017 г.), като 7 от тях са издигнати в Китай и два – в Русия.

Четири реактора в Япония, които са с обща мощ от 5,6 гигавата, са получили утвърждение да възобновят работата си.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР