АЕЦ Козлодуй“ ще изчислява своя таван на пазарните приходи при

...
АЕЦ Козлодуй“ ще изчислява своя таван на пазарните приходи при
Коментари Харесай

МС определи стойностите, които служат за изчисляване на тавана на пазарните приходите на производителите на електроенергия

АЕЦ „ Козлодуй “ ще пресмята своя таван на пазарните доходи при 180 лв/ МВтч стойност на създадената електрическа енергия.

За производителите на електрическа енергия от кондензационни централи на въглища тази стойност е 350 лева, увеличена с умножената по 1.32 средномесечна цена на звук СО² емисионни квоти за МВтч, а за производителите на електрическа енергия от въглища с добавено гориво от биомаса (твърди или газообразни горива от биомаса) и/или боклуци и/или нефтопродукти и/или композиция от тях – 350 лева увеличена с умножената по 0.9 средномесечна цена на звук емисионни квоти СО², за един МВтч. Производителите на електрическа енергия от ВЕИ без контракт за компенсиране с награди ще дефинират своя таван на пазарните доходи при 350 лв/ МВтч стойност на създадената електрическа енергия. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, утвърдено на днешното му съвещание, с което се дефинират стойности за пресмятане на тавана на пазарните доходи на другите видове производители на електрическа енергия. Над тези тавани производителите дължат вноски във фонд „ Сигурност на електроенергийната система “, посредством които се обезпечава нужният финансов запас за справяне с последствията от високите цени на силата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР