АЕЦ Козлодуй е приключила първите шест месеца на тази година

...
АЕЦ Козлодуй е приключила първите шест месеца на тази година
Коментари Харесай

"АЕЦ Козлодуй" отчете печалба от....

" АЕЦ Козлодуй " е завършила първите шест месеца на тази година с чист финансов резултат в размер на 34 млн. лева През първото полугодие на 2017 година приходите от активността на сдружението са 418 млн. лева, което е с 22 благ. лева повече спрямо аналогичния интервал на предходната година. Това излиза наяве от доклада за финансовото положение на атомната централа, оповестен през днешния ден.

Основната част (97 на сто) от приходите са образувани от продажбата на електрическа енергия и са на обща стойност 418 млн. лева Това е с 21 млн. лева повече в съпоставяне за същия интервал на предходната година. В отчета се показва, че отчетният интервал се характеризира с високо равнище на търсене на електрическа сила, предизвикано от студената зима. С 46 млн. лева (15,1 на сто) повече са приходите от продажби на електрическа енергия на свободния пазар, което е в резултат на по-високите продажни цени на борсата и увеличената реализация.

През първото полугодие на 2017 година сдружението е направило разноски в размер на 381 млн. лева, което е с 14 млн. лева (3,5 на сто) по-малко спрямо този интервал на 2016 година " АЕЦ Козлодуй " завърши първото полугодие на 2017 година с положителни индустриални и стопански резултати, които осигуриха финансова непоклатимост на сдружението. Сред факторите с максимален принос за това са удобното развиване на пазара на електрическа енергия, нарасналите междинни пазарни цени за този интервал на 2017 година, както и растежа от постъпление от Обществения снабдител, се споделя още в доклада.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР