АЕЦ Белене не е опасен от екологична гледна точка. Има

...
АЕЦ Белене не е опасен от екологична гледна точка. Има
Коментари Харесай

Нено Димов: АЕЦ Белене не е опасен проект, има си екооценка

АЕЦ " Белене " не е рисков от екологична позиция. Има оценка за влияние на околната среда, която е спазила напълно европейските условия. Има настоящ Оценка на въздействието върху околната среда, няма потребност от нова екооценка.

Това съобщи министър Нено Димов пред Нова телевизия. Той посочи, че къде ще бъдат съхранявани отпадъците е въпрос от компетенциите на Министерството на енергетиката. 

Електроавтомобилите няма да заплащат екотакса, за хибридите тя ще бъде понижена, само че за дизеловите коли над 10 години ще скочи с към 15%, сподели министърът. По думите му след края на Председателството страната ни ще стартира акция против двойния стандарт за колите в Европа. В западните страни се смъкват изкуствено цените на старите коли, с цел да се купуват те повече от Източна Европа, изясни Димов. 

Той разяснява и изваждането на плаж „ Болата ” от резервата „ Калиакра ”. Територията остава предпазена, разликата е, че е дадена за стопанисване на локалните общности и кмета на региона, изясни министър Нено Димов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР