АЕЦ Белене, Балкански поток и доставки на туркменистански газ за

...
АЕЦ Белене, Балкански поток и доставки на туркменистански газ за
Коментари Харесай

АЕЦ Белене и доставките на газ сред акцентите на срещата Борисов - Медведев

АЕЦ " Белене ", " Балкански поток " и доставки на туркменистански газ за България разискаха министър председателите на България и Русия Бойко Борисов и Дмитрий Медведев. Двамата организираха двустранна среща в границите на Каспийския стопански конгрес в Туркменистан. Обсъждани са покупко-продажби за доставки на туркменски газ през инфраструктура на трети страни, в това число съветска.

Очаквайте още детайлности за срещата в излъчванията " По света и у нас "!


На 19 август изтича срокът за подаване на заявки за присъединяване в процедурата за създаване на АЕЦ " Белене ", заяви енергийният министър Теменужка Петкова. Очаква се съветската компания " Росатом ", която е и конструктор на плана, да подаде заявление за присъединяване в процедурата.
Дмитрий Медведев, министър-председател на Руската федерация: Вашата аудиенция тук, в Каспийския район, приказва за това, че ние можем да обединим капацитета на Черноморието и Каспийския район и би трябвало да поговорим за това съдействие, което може да даде дивиденти за двете страни и народите на нашите две страни. И дано да поговорим по тези въпроси. Бойко Борисов, министър-председател на България: Ние постоянно приказваме за газ, само че в действителност и самата търговия, жп линиите, автомагистралите, морският превоз, хъбовете за товари, които Черноморският регион в наше лице и във Ваше отсам на север допуска, са също големи благоприятни условия. И, както тук, първо, приказваме за мир, аз постоянно съм приказвал, че Черно море би трябвало да остане зона за търговия, туризъм, фериботи, платноходи, газопроводи, зона на мир.

Теменужка Петкова, министър на енергетиката: На 19 август изтича срокът за подаване на предложения за присъединяване в плана АЕЦ " Белене ". Очакваме и компанията " Росатом " до 19 август да подава своето заявление за присъединяване в този план. Неколкократно беше доказано от страна на нашите съветски сътрудници тяхното предпочитание да вземат участие в реализацията на този план.
 Борисов и Медведев разискват енергийни планове от общ интерес Борисов и Медведев разискват енергийни планове от общ интерес
В този миг в Туркменистан стартира срещата на българския министър председател Бойко Борисов с съветския министър-председател Дмитрий Медведев в границите на Първия ка...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР