AES - компанията, която оперира ТЕЦ Гълъбово в България -

...
AES - компанията, която оперира ТЕЦ Гълъбово в България -
Коментари Харесай

Компания зад ТЕЦ Гълъбово откри най-големият в света хибриден соларен парк

AES - компанията, която оперира Топлоелектрическа централа " Гълъбово в България - откри през днешния ден най-големия в света хибриден парк за произвеждане и предпазване на слънчева сила.

Lāwa`i Solar and Energy Storage е ситуиран в град Лауаи на острова Кауаи, част от Хавайските острови. Той е с мощ за произвеждане на слънчева сила 28 МВ и предпазване на сила 100 МВч. с дълготрайност 5 часа

Хибридният парк обезпечава стабилно бъдеще на Хавайските острови, заменяйки еквивалента на 4,5 млн. галона дизелово гориво годишно с чиста слънчева сила. Целите на островния архипелаг са за потребление на 100% възобновима сила до 2045 година

" Изключително значимо при този план е, че цената на електрическата енергия, подавана от пиковата фотоволтаична централа, освен ще бъде по-ниска от тази, създадена от фосилни горива, която зарежда острова, само че постоянно ще бъде по-евтина даже от горивата сами по себе си ", показват от компанията.

Lāwa`i Solar and Energy Storage е една от първите слънчеви централи за пикова сила, която стартира да доставя електричество на острова в утринните и вечерните часове още от декември 2018 година Централата е построена с функционалност за микромрежа, което улеснява локалния оператор KIUC. При нужда паркът на AES може да обезпечи енергийно зареждане и за прилежащия военно-морски комплекс.

Любопитен факт е, че поддръжката на площите към хибридния парк за произвеждане и предпазване на слънчева сила се прави от към 300 овце, които по природосъобразен метод се грижат растителността да бъде ниска, без да се употребяват хербициди или сила от фосилни горива за косене.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР