Адвокатският екип на американската баскетболистка Бритни Гринър, задържана в Русия

...
Адвокатският екип на американската баскетболистка Бритни Гринър, задържана в Русия
Коментари Харесай

В Русия продължава процеса срещу американска баскетболистка

Адвокатският екип на американската баскетболистка Бритни Гринър, арестувана в Русия по обвинявания за транспорт на опиати, твърди в съда във вторник, че тя е употребила медицински канабис за облекчение на болката от пострадвания, както доста други елитни интернационалните спортисти, цитира думите им Ройтерс.

Гринър, звезда на Женската национална баскетболна асоциация (WNBA) на Съединени американски щати, която е играла в Русия отвън сезона на WNBA, беше арестувана на московско летище на 17 февруари с течности за електронна цигара, съдържащи канабисово масло, в багажа си. Медицинската марихуана е противозаконна в Русия.

Тя е изправена пред допустима присъда до 10 години затвор по дело, което се развива на фона на напрегнатите връзки сред Русия и Съединените щати към военната интервенция на Москва в Украйна.

Експерт по наркология, свикан от отбраната, твърди, че медицинският канабис се употребява необятно за лекуване на спортисти, където е легален, и постоянно има по-малко странични резултати от други болкоуспокояващи.

" С налична рецепта Бритни може да я е употребила марихуаната за медицински, само че не и за развлекателни цели ", сподели юрист Мария Благоволина, сътрудник в адвокатската адвокатска фирма, защитаваща спортистката.

Двукратната олимпийска шампионка, която се обърна към президента на Съединени американски щати Джо Байдън да обезпечи освобождението й, се призна за отговорна, само че отхвърли да е имала желание да наруши съветския закон.

Гринър - известна като " BG " измежду баскетболните почитатели - ще се яви още веднъж в съда в сряда, където може да бъде призована да свидетелства. Допълнително чуване по делото е планувано за 2 август, сподели екипът на отбраната на Гринър.

Американски чиновници и видни спортисти настояват, че 31-годишната спортистка е била арестувана неправилно и приканиха тя да бъде освободена неотложно. Руските управляващи отхвърлят рецензиите на Съединени американски щати, като Кремъл споделя, че казусът няма нищо общо с политиката.

Припомняме, че на 27 април Русия и Съединените щати направиха замяна на пандизчии, обменяйки деец от морската пехота, намиращ се в затвор в Москва, за наказан съветски наркотрафикант, който излежава дълга присъда в Америка, заяви почитан американски чиновник. По този мотив се появиха спекулации, че Гринър може също да бъде включена в такава замяна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР