Адвокатските услуги поскъпват наполовина, като в някои случаи увеличението е

...
Адвокатските услуги поскъпват наполовина, като в някои случаи увеличението е
Коментари Харесай

Адвокатските хонорари скачат до 3 пъти от вторник

Адвокатските услуги нарастват на половина, като в някои случаи нарастването е доближава до 3 пъти. Това стана ясно през вчерашния ден, откакто в „ Държавен вестник “ бяха оповестени новите цени за минимални на адвокатските хонорари, признати от Висшия адвокатски съвет (ВАдвС), пише  " Труд ".

Новите възнаграждения влизат в действие от вторник и са стимулирани от високата инфлация и непрекъснато растящите цени на артикули и услуги. Промяната визира освен съответни нараствания на цените, само че и урежда някои неясноти, зараждащи при връзките сред юристи и клиенти. Например - регламентиран е двоен хонорар за работа в почивни дни или за правна помощ, оказана по неотложност.

Изрично е уредено заплащането на пътни разноски на юрист. Ако той реализира действия в правосъдни и административни институции, намиращи се отвън обитаемото място, в което е адвокатската фирма му, той може да изиска от клиента в допълнение към хонорара си и суми за превоз, неколкодневен престой и други

За първи път ВАдвС вкара в наредбата опция юристите да падат под минимумите, когато оказват правна помощ на материално затруднени хора. Сега те също могат да го вършат, само че не против събаряне на хонорара си под минимума, а против нулево възнаграждение, каквото право имат при правна помощ на родственици, на други адвокати или на лица, които имат право на прехрана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР