Адвокатската кантора Мосак Фонсека“ в Панама, която стои в основата

...
Адвокатската кантора Мосак Фонсека“ в Панама, която стои в основата
Коментари Харесай

Адвокатската кантора „Мосак Фонсека“ в Панама спира дейността си


Адвокатската адвокатска фирма „ Мосак Фонсека “ в Панама, която стои в основата на абсурда „ Панамските досиета “, разгласи, че стопира своята активност поради „ непоправими вреди “ върху репутацията.

„ Влошаването на нашата известност, медийната акция, финансовият напън и непозволените дейности на панамските управляващи, провокираха непоправими вреди, чиито последици постановиха цялостното прекъсване на активността в края на месеца “, се споделя в официално съобщение. В него се прецизира, че единствено една понижена група ще продължи да се занимава с съвещания на управляващите и на други частни или публични субекти.

Скандалът с „ Панамските досиета “ избухна на 3 април 2016 година с приключването на 11.5 млн. цифрови архиви на адвокатската компания „ Мосак Фонсека “,включително и поверителни документи. Това провокира вълна от потрес по света и докара до оставката на исландския министър председател Сигмундур Давид Гунлаугсон.

След изследване от разнообразни медии на „ Панамските досиета “ бе разкрита огромна система за укриване на налози, при което стана ясно, че редица банки са подпомагали клиентите си.

През юни предходната година Юрген Мосак – един от създателите на адвокатската фирма, призна, че е бил заставен да затвори множеството от офисите в чужбина поради спад на активността. Сред засегнатите от абсурда обществени персони се открояват имената на пакистанския министър председател Наваз Шериф, аржентинския президент Маурисио Макри, испанския кинематографист Педро Алмодовар.

Най-малко 150 следствия бяха стартирани в 79 страни. Те ще изследват за вероятно отбягване на налози или пране на пари, сочи американския център за публичен интегритет. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР