Адвокатска кантора съобщи в събота, че е подала първата жалба

...
Адвокатска кантора съобщи в събота, че е подала първата жалба
Коментари Харесай

Първа жалба от инвеститор към „Даймлер“ заради „дизелгейт“

Адвокатска адвокатска фирма заяви в събота, че е подала първата тъжба на вложител в Германия , която желае обезщетение от автомобилния производител „ Даймлер “ поради „ дизелгейт “.
 
Жалбата е била подадена в петък в Районния съд на Щутгарт от немската адвокатска адвокатска фирма „ Тилп “. В нея компанията „ Даймлер “ е упрекната за „ разнообразни операции на пазара “ от 2014 година насам и занемаряване на „ големите опасности, свързани с инсталирането на неразрешено устройство в транспортните средства “ за управление на азотните оксиди, съобщи юрист Андреас Тилп в изказване.
 

Скандалът се появи, когато групата на „ Фолксваген “ призна през 2015 година инсталиране на така наречен „ устройства за проваляне “ в към 11 милиона автомобила с дизелови мотори по света, с което ги направила да наподобяват по-малко замърсяващи при лабораторните проби, в сравнение с в действителност колите бяха на пътя. Засегнатите коли включват коли на VW, само че също по този начин и тези от Audi, Porsche, Skoda и Seat.
 


Тилп цитира изявление, обещано през септември 2015 година в разгара на абсурда от Дитер Цетше, началник на „ Даймлер “, в което той сподели, че „ за разлика от Фолксваген, Даймлер не е конфигурирал лъжлив програмен продукт в своите коли “. Компанията-майка на " Мерцедес " обаче се оказа въвлечена в световния скандал, откакто марката изтегли 774 000 автомобила в Европа , които са били със програмен продукт, който може да манипулира излъчванията , сочи отчет на немското министерство на превоза от 11 юни.
 

Фирмата пресметна, че акциите са спаднали с минимум 12,5%, което може да докара до искове „ за милиарди “ против производителя . Тилп съобщи, че чака доста повече акционери да се причислят към желае. Понастоящем тази адвокатска компания съставлява повече от 2000 тъжби, формирани от частни и институционални акционери , в иск за вреди от 5,4 милиарда евро против Фолксваген поради „ дизелгейт “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР