Адвокатката на Павлова е пратила уведомление в прокуратурата, че клиентката

...
Адвокатката на Павлова е пратила уведомление в прокуратурата, че клиентката
Коментари Харесай

Бившата жена на Пепи Еврото се покри от обвинение по ”Осемте джуджета”

Адвокатката на Павлова е пратила съобщение в прокуратурата, че клиентката ѝ се намира в частна столична болница. Публично знае се, че Павлова е бременна и евентуално и с това е целесъобразно днешното ѝ отсъствие. Тя беше призована, с цел да ѝ бъде предявено обвиняването във вещно укривателство, повдигнато по-рано през седмицата по отношение на аферата " Осемте джуджета ". Павлова има наложена възбрана да напуща страната.

 

Във вторник тя, някогашният следовател, а в този момент укриващ се адвокат Петьо Петров (предполага се, че той е в Дубай) и прокурорът Дилян Деянов бяха упрекнати по делото " Осемте джуджета ". Днес за предяване на обвиняването в прокуратурата с юрист се е явил Деянов. Той е отказал да дава пояснения, предава " Сега ".

 

Деянов е упрекнат, че на 18 февруари 2020 година, когато е бил спецпрокурор, е нарушил служебните си отговорности, като с разпореждане е върнал конфискувани материални доказателства - златни монети, на разположение, на което по закон е нямало по какъв начин да бъдат върнати - Илия Златанов. Обвинението на магистрата е за длъжностно закононарушение.

 

Петьо Петров и някогашната му брачна половинка са упрекнати, че на 23 март 2020 година в София, в съучастничество и за да набират за себе си имотна полза, укрили непознати движими движимости, златни монети, за които знаели, че са добити от другиго посредством длъжностно закононарушение. Тяхното обвиняване е за вещно укривателство, което се санкционира с от една до шест години затвор.

 

От известието на прокуратурата се разбра, че Петров е издирван на известните в страната адреси. За него има и издадено разпореждане за 72-часово задържане. Не излиза наяве обаче какъв брой тъкмо са монетите и на каква стойност са. 

 

Но се схваща, че първото обвиняване на Петров - за насила, по делото, което наскоро започва Софийската районна прокуратура, е анулирано. Въпросното дело е конфискувано от градската прокуратура и е открито, че Петров е притеглен като обвинен при неналичието на каквито и да е доказателства за осъществено закононарушение, без даже да има разпит на потърпевш от принудата. От известието не излиза наяве дали цялото дело е прекъснато, или единствено са свалени обвиняванията на Петров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР