Адвокатка осъди Община Пловдив да й плати 45 000 лева

...
Адвокатка осъди Община Пловдив да й плати 45 000 лева
Коментари Харесай

Адвокатка осъди за 45 000 лева община Пловдив за счупен крак

Адвокатка осъди Община Пловдив да й заплати 45 000 лв. обезщетение за ужасяващо рухване след падение на непочистен сняг на 30 януари 2017 година
Инцидентът станал рано сутринта, на кръстовището на булевардите "Шести септември " и "Васил Априлов ". Тогава дамата предходна по пешеходната пътека на кръстовището, само че щом стъпила на тротоара, се подхлъзнала на непочистения и замръзнал сняг, паднала и си счупила десния крайник. На помощ й се притекъл инцидентен минувач, който подал сигнал на незабавния номер 112.
Пострадалата била оперирана в болница, само че заради затруднения претърпяла още няколко интервенции до ноември 2017 година, защото се стигнало до некроза на тъканите. Според експертизата по делото усложнения в придвижването съществуват и до сегашния миг, като тя е принудена да се придвижва с патерици.
Жената подала иск за 50 000 лв. поради претърпените от нея премеждия. Станало ясно, че след случая тя била принудена да престане да упражнява специалността си. Окръжният съд решил, че справедливото обезщетение е в размер на 30 000 лв., само че апелативните магистрати го нараснали на 45 000.
По време на правосъдния развой от общинското дружество, ангажирано със зимното поддържане, обяснили, че мястото е било почистено от техни чиновници. Техните изказвания обаче били оборени от очевидци на случая. Мъж от квартала удостоверил пред съдиите, че същия ден два пъти пресичал кръстовището ​и декларирал, че имало насъбран заледен сняг. Човекът подал сигнал на 112, разказал пред дежурния оператор, че се е налагало да държи потърпевшата, с цел да не лежи дамата в снега, което потвърдило, че мястото не било почистено. Поради тази причина и искът бил почетен от съда.
Решението предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР