Адвокатите са готови да направят встъпителни изявления днес на първото

...
Адвокатите са готови да направят встъпителни изявления днес на първото
Коментари Харесай

Започва съдебният процес срещу оръжейничката на екипа, заснел фаталния филм „Ръжда“

Адвокатите са подготвени да създадат встъпителни изказвания през днешния ден на първото дело за съдбовната пукотевица по оператора Халина Хътчинс от артиста Алек Болдуин по време на подготовка за уестърн кино лентата „ Rust “, съобщи Асошиейтед прес.

 

Преди това отговорникът за оръжията във кино лентата бе упрекната в непредумишлено ликвидиране и подправяне на доказателства за гибелта на операторката на 21 октомври 2021 година във филмовото студио край Санта Фе.

 

Оръжейникът Хана Гутиерес-Рийд пледира невинна по обвиняванията и споделя, че не е директно виновна за гибелта на Хътчинс. В правосъдните документи основният бранител Джейсън Боулс уточни, че установените от регулаторите за сигурност на работното място " необятни проблеми ", са отвън контрола на оръжейника. 

 

Прокурорите възнамеряват да показват доказателства, че Гутиерес-Рийд неумишлено е внесла бойни патрони на снимачната площадка, където това е категорично неразрешено. Те считат, че оръжейникът е пропуснал голям брой благоприятни условия да подсигурява сигурността, като в последна сметка е заредила военен патрон в револвера, който е умъртвил Хътчинс.

Болдуин пледира за почтен по обвиняване за непредумишлено ликвидиране в настрана дело.

 

Прокурорите Кари Мориси и Джейсън Луис в началото отхвърлиха обвиняването за непредумишлено ликвидиране против Болдуин през април, като споделиха, че са били осведомени, че револверът може да е бил модифициран преди стрелбата и да е погрешно работещ. По-скорошен разбор на револвера заключава, че “спусъкът би трябвало да бъде пернат или натиснат задоволително, с цел да освободи изцяло чукчето на револвера ”.

 

По време на процеса против Гутиерес-Рийд правосъдните заседатели се занимаха с медийното отразяване и мненията в обществените медии по случая.

 

Гутиерес-Рийд, доведената щерка на известния стрелец и оръжеен съветник Тел Рийд, беше на 24 години по времето на случая с Хътчинс.

 

Тя е изправена пред до 18 месеца затвор и санкция от $5000, в случай че бъде наказана за непредумишлено ликвидиране. Обвинението за подправяне на доказателства включва догатката, че тя е предала дребна торбичка с вероятни опиати на различен член на екипа след стрелбата, с цел да избегне откриване от правоприлагащите органи.

 

Нейните юристи споделят, че обвиняването на прокурорите е опит да опетни Гутиерес-Рийд, а чантата е била изхвърлена, без да се тества наличието ѝ.

 

Планира се процесът да продължи до 6 март с над 40 евентуални очевидци.

 

Болдуин, основният артист и копродуцент на “Rust, ” не попада в описите на очевидци на предварителния развой. Датата за правосъдния му развой процес не е избрана.

 

Болдуин сподели, че е дръпнал обратно чукчето на револвера и оръжието гръмнало. Той беше упрекнат през януари.

 

Адвокатите на Гутиерес-Рийд споделят, че тя незаслужено е превърната в изкупителна жертва. Те настояват, че същинските патрони са пристигнали на снимачната площадка от основан в Албакърки снабдител на халосни патрони.

 

Освен това, Гутиерес-Рийд е упрекната в различен случай за носене на револвер в бар в центъра на Санта Фе в нарушаване на държавния закон. Нейните юристи споделят, че обвиняването е било употребявано, с цел да се опита да притисне Гутиерес-Рийд да направи подправено самопризнание по отношение на боравенето с бойни патрони при фотосите на “Rust ”.

 

Гутиерес-Рийд отговаряше за съхранението, поддръжката и боравенето с огнестрелни оръжия и муниции на снимачната площадка и за образованието на членовете на актьорския състав, които ще боравят с огнестрелни оръжия, съгласно държавните регулатори за сигурност на работното място.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР