Адвокатите от ”Обединение на свободните адвокати” призоваха за всеобщ отпор

...
Адвокатите от ”Обединение на свободните адвокати” призоваха за всеобщ отпор
Коментари Харесай

Адвокати с призив за всеобщ отпор срещу беззаконието в България

Адвокатите от ”Обединение на свободните адвокати” приканиха за повсеместен отпор против беззаконието в България. В свое послание те означават:

"Уважаеми български жители,
Уважаеми сътрудници юристи,

Последните дни с дейностите си основният прокурор и министърът на правораздаването слагат под заплаха върховенството на закона в страната и заплашват да анулират съществени правила, върху които е построен българският правов ред.
Нашите сътрудници от Адвокатските препоръки в Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Хасково и Смолян излязоха с ясна, аргументирана и точна позиция, с която приканват основния прокурор и министъра на правораздаването да подадат оставки. „ Обединение на свободните юристи “ поддържаме и се солидаризираме с тази позиция.
Основна уставна цел на нашето съдружие е отбраната на върховенството на правото и идентичното използване на закона по отношение на всички. Вече година работим за реализиране на нашите цели, което в никакъв случай няма да е допустимо, в случай че в България политици и прокуратура всекиденвно погазват главните правни правила. Конституционна задача на всеки юрист е да пази и пази правата и законните ползи на жителите и юридически лица, което в актуалната конюнктура освен е мощно затруднено, само че и рисково.
Наши сътрудници все по-често са обвинени и подсъдими поради отбраната, която оказват на своите клиенти. Ние към този момент изразихме безапелационна позиция против грубото нарушение на презумпцията за невиновност от прокуратурата, както и рецензия против нежеланието на държавната власт да съобрази българското законодателство с Директива 2016/343 по отношение на yĸpeпвaнeтo нa няĸoи acпeĸти нa пpeзyмпциятa зa нeвинoвнocт и нa пpaвoтo нa лицaтa дa пpиcъcтвaт на cъдeбния пpoцec в нaĸaзaтeлнoтo пpoизвoдcтвo.
Ще продължаваме да се борим и отстояваме правото на отбрана, обективен правосъден развой и равнопоставеност на страните, при прецизно съблюдаване на българското и европейско законодателство.
Призоваваме всички български жители, и в частност всички адвокати, да последват нашия образец и поддържат сътрудниците ни от адвокатски колегии Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Хасково и Смолян!

СНЦОП "Обединение на свободните юристи "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР