Адвокатите няма да докладват на ДАНС своите клиенти. Това решиха

...
Адвокатите няма да докладват на ДАНС своите клиенти. Това решиха
Коментари Харесай

Адвокатите няма да докладват на ДАНС своите клиенти

Адвокатите няма да рапортуват на ДАНС своите клиенти. Това взеха решение депутатите, които гласоподаваха на първо четене измененията в Закона за изпирането на пари.
Протест на юристи поради Закона за пране на пари (СНИМКИ) Магистратите заплашват със стачка в отбрана на професионалната загадка
Преди месеци законопроектът провокира митинги на адвокати, съгласно които текстовете потъпкват адвокатската загадка.

Декларация за действителни притежатели ще подават компании, чиито притежатели са регистрирани задгранични лица и техните действителни собственици-физически лица, не са вписани в българските регистри, разписаха още депутатите с измененията.

Според старите текстове до 31 май всички компании трябваше да заявяват действителните си притежатели със специфична декларация. Сега такива няма да подават, в случай че действителният притежател е вписан в регистрите БУЛСТАТ, Търговския или регистъра за лица с нестопанска цел. Това обаче няма да важи за акционерните сдружения, които въпреки всичко ще би трябвало да подадат нова декларация.

Отпада задължението сдруженията да внасят в ДАНС вътрешните си правила против прането на пари, взеха решение още депутатите.
Парламентът одобри оставката на Делян Добрев като народен представител от ГЕРБ "За " оставката на Добрев гласоподаваха 96 народни представители, "против " - 7
В последния си работен ден преди ваканцията на мястото на Делян Добрев се закле и нов народен представител – Митко Полихронов .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР