Адвокатите на собственика на TAD Group Иван Тодоров ще поиска

...
Адвокатите на собственика на TAD Group Иван Тодоров ще поиска
Коментари Харесай

Адвокатите на собственика на TAD Group искат намаляване на паричната му гаранция

Адвокатите на притежателя на TAD Group Иван Тодоров ще изиска понижаване на сумата на паричната гаранция от 100 хиляди лв., заяви Нова тв.
 Главният редактор на Биволъ: Опитват да ни пришият към делото против ТАД Груп, с цел да ни шпионират  И прокуратурата, и отбраната на шефа на „ ТАД Груп ” ще апелират мярката му  Собственикът на TAD Group е арестуван на летище София (обновена)
Името на компанията за киберсигурност бе забъркано в абсурда с гигантския теч на персонални данни от Националната организация за приходите, засегнал 4 милиона души у нас.

Един от чиновниците ѝ - Кристиян Бойков - е обвинен за осъществяването на офанзивата, а в границите на следствието бяха арестувани Тодоров и комерсиалния шеф Георги Янков. И тримата бяха освободени под гаранция.

Те са безапелационни, че нямат нищо общо с пробива в системата на Национална агенция за приходите и разпращането на част от базата ѝ данни до медиите. За да уверят обществеността в правотата си, от прокуратурата прибегнаха до невиждани ограничения - разпространиха част от доказателствата по делото, като по този начин обаче предизвикаха и нов теч на данни, защото обвинителите пропуснали да заличат ЕГН-тата на премиера Бойко Борисов, основния прокурор Сотир Цацаров и депутата Делян Пеевски. Освен това прокуратурата популяризира информация за това по какъв начин да се стигне до персоналните данни на прокурори и следователи.

В рамките на следствието българската прокуратура изиска и разпита на основния редактор на уеб страницата " Биволъ " Атанас Чобанов във Франция, което предизвика реакция от Асоциацията на европейските публицисти. АЕЖ предизвести, че дейностите на прокуратурата против " Биволъ " може да застрашат свободата на словото в България.

" Биволъ " също е във фокуса на вниманието на прокурорите, тъй като - по техни изказвания - част от данните на хакерите са били събрани в директория, озаглавена " за " Бивол ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР