Адвокатите на Русия в Международния съд на ООН се отказаха

...
Адвокатите на Русия в Международния съд на ООН се отказаха
Коментари Харесай

Адвокатите на Русия в Международния съд на ООН се отказали от нея

Адвокатите на Русия в Международния съд на Организация на обединените нации се отхвърлиха от по-нататъшно съдействие с нея. За това заяви на 5 април 2022 година във Facebook, Емине Джапарова , заместник-министър на външните работи на Украйна.

Според нея юристите не желаят да пазят Руската федерация, включително и по делата, които стартира Украйна .

Както отбелязва Джапарова, да сътрудничи с Русия е отказал и Алан Пелле - професор по Международно право в Парижкия университет.

" Невъзможно е да представляваш на площадките, отдадени на използването на правото, страна, която по този начин цинично го презира ", е подчертал Пелле, който до 24 февруари 2022 година продължаваше да е юрист на Русия в Международния съд на Организация на обединените нации.

Както отбелязва Джапарова, в своето отворено писмо да " съветските другари ", Пелле е декларирал, че " смъртоносната офанзива на Русия е стъпкала " правилата на интернационалното право , които се признават от цялата цивилизована общественост.

" Русия стана токсична даже и за тези, които без значение от всичко, продължиха да работят за нея след 2014 година ", е обобщила Джапарова, представена от blacksea-caspia.

На 27 февруари 2022 година, Украйна подаде иск против Русия в Международния съд на Организация на обединените нации , като изиска " да се притегли към отговорност Русия за изкривяване на понятието геноцид за оправдаване на експанзия ".

На 28 февруари 2022 година, Украйна се обърна към Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ). На 1 март 2022 година, Европейски съд по правата на човека приложи предписание 39 и произнесе решение, с което подреди на Русия да приключи нападенията и бомбардировките на цивилен обекти в Украйна.

Междувременно, прокурорът от Международния углавен съд - Карим Хан персонално инициира следствие на нахлуването на Руската федерация в Украйна.

Президентът на Руската федерация - Владимир Путин не попада в наказателните производства, открити от украинските правозащитни органи, защото има функционален имунитет, изясни тогава Ирина Венедиктова - общоприет прокурор на Украйна. Тя акцентира неколкократно, че ръководителят на Кремъл е най-големия военнопрестъпник на ХХІ век. Путин неколкократно беше наименуван по този начин и от президента на Съединени американски щати - Джо Байдън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР