Адвокатите на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Адвокатите на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Адвокатите на Тръмп с остра декларация срещу процедурата за импийчмънт

Адвокатите на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския показаха през вчерашния ден своята линия на отбрана - три дни преди откриването на процедурата за импийчмънт на президента, която те дефинираха като антиконституционна и рискова, съобщи Франс прес.

В първия си писмен отговор на формалната призовка за процеса в Сената, юридическият екип на Тръмп дефинира обвинителния акт, признат от Камарата на представителите с гласовете на демократите, като "опасна офанзива против правото на американския народ да избира свободно своя президент ". "Това е нахален и непозволен опит да анулират резултатите от изборите от 2016 година и да се намесят в изборите през 2020 година, които предстоят след броени месеци ", се споделя в документа от шест страници, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп: Процесът за импийчмънт в Сената ще завърши доста бързо

Източник, непосредствен до юридическия екип на президента, осведоми медиите за наличието му преди формалното издание през вчерашния ден. Острият му звук ясно демонстрира каква ще бъде реториката на отбраната в Сената.

Екипът на президента, воден от юридическия консултант на Белия дом Пат Чиполоне и персоналния юрист на Тръмп Джей Секулоу, оспорва обвинителния акт и по процедурни, и по конституционни учредения, като твърди, че Тръмп не е направил нищо неправилно и че е бил третиран незаслужено от демократите в Камарата.

Обвинителният акт е конституционно неприемлив и не съдържа никакво закононарушение или нарушаване на закона. Той нарушава Конституцията, тъй като произлиза от следствие на демократите, които жестоко са лишили президента от правата му, а процесът за импийчмънт рискува да нанесе трайни тежки провали на институциите, предизвестява екипът, в който влизат също някогашният прокурор Кенет Стар, централна фигура в аферата Моника Люински и процеса за импийчмънт против президента Бил Клинтън, и специалистът конституционно право Алан Дершоуиц, един от юристите на О Джей Симпсън.
Отговорът на Тръмп на призовката на Сената е първият залп в поредицата от причини, които би трябвало да бъдат показани преди формалното начало на процеса. Камарата показа своята теза през вчерашния ден, Тръмп ще показа по-подробна юридическа теза на следващия ден, а Камарата ще може да отговори на тезата на Тръмп във вторник.

Самият Тръмп прекарва уикенда в своя клуб в Мар-а-Лаго, Флорида, и играе голф, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР