Адвокатите на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар

...
Адвокатите на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар
Коментари Харесай

Искат възобновяване на делото срещу Лазар Влайков

Адвокатите на някогашния ръководител на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков са поискали обновяване на делото му, броени дни откакто той влезе в пандиза. Искането е подадено посредством Районния съд като първа инстанция, издала ефикасното наказване, до Апелативния съд в Пловдив.

„ Смятаме, че наложената присъда е несправедлива, сподели пред „ Пазарджишка Марица “ юрист Панкова. То е прекомерно тежко. Става въпрос з нарушаване на Закона за оръжията, а не за ликвидиране, както се тиражира в доста медии. В правосъдната процедура при такива обвинявания няма ефикасни санкции “.

Припомняме, че на 15 октомври Окръжният съд в Пазарджик заседава по проблема с Влайков, който е упрекнат за нелепата гибел на ресторантьора Наско Тонкев, прострелян смъртоносно с персоналното му оръжие. В едномесечниа период магистратите дадоха на съветника 4 години отнемане от независимост при първичен общ режим, като той би трябвало да заплати и разноските по правосъдния развой – малко над 7 000 лв..

Според обвинителния акт, съветникът отишъл на тържеството с новия си револвер „ Глок 21 “ и 45 патрона, с цел да се похвали. Стрелял, давал го и на други посетители да го пробват, повикал и Тонкев, с цел да му си похвали. По непостоянен метод оръжието попаднало в ръцете на 6-годишния рожденик, който създал съдбовния изстрел, а ресторантьорът умрял на място.

На първа инстанция съветникът получи 3 години и 4 месеца затвор при първичен общ режим. Присъдени му бяха и разноските по делото в размер на 7000 лв..

Прокуратурата също нападна присъдата, като изиска оптимално допустимите по Наказателния кодекс 6 години, редуцирани поради съкратеното разследване до 4 години. Към това искане се причислиха брачната половинка и дъщерята на починалия – Павлина и Деница Тонкеви, както и юриста им Нягол Панов.

Трагедията се разигра по време на рожден ден на 6-годишно дете на другари на Влайков.

Така той получи четири вместо 3 години и 4 месец затвор. Решението, взето от тричленен състав с ръководител Ивета Парпулова и сътрудниците й Коста Стоянов и Веселин Петричев, е дефинитивно. То е в действие от 29 октомври.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР