Адвокатите на бившия кмет на столичния район Младост Десислава Иванчева,

...
Адвокатите на бившия кмет на столичния район Младост Десислава Иванчева,
Коментари Харесай

Защитата на Иванчева поиска отвод на Апелативния съд

Адвокатите на някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева , заместничката й Биляна Петрова и някогашния кмет Петко Дюлгеров желаеха отказ на целия правосъден състав на Апелативния профилиран углавен съд (АСНС) с ръководител Георги Ушев.

Днес делото Иванчева - Петрова - Дюлгеров стартира на апелативна инстанция.

На първа инстанция тримата получиха присъди надлежно 20, 15 и 12 години за взимане на рушвет в изключително огромни размери за издаването на позволение за градеж. Основен очевидец по делото е предприемачът Александър Ваклин.

Съдът почете настояването на някогашния заместник-кмет на " Младост " Петрова и освободи аварийните бранители по делото .
 Иванчева: Няма да има правораздаване за мен и Биляна Петрова с Гешев като основен прокурор
Иванчева: Няма да има правораздаване за мен и Биляна Петрова с Гешев като основен прокурор

Той опропасти живота ни, написа във " Facebook " някогашният кмет на регион " Младост "

Защитата направи и скане за отказ на ръководителя на Апелативния профилиран углавен съд Георги Ушев и целия правосъден състав, като се аргументираха със словесната престрелка сред съда и Върховен касационен съд по отношение на правомерно издадени правосъдни решения за установяване на мярката за задържане на Иванчева и Петрова.

Според Биляна Петрова ръководителят на АСНС Георги Ушев е заел страната на прокуратурата и в случай че има присъда, тя щяла да бъде неоправдателна. Тя възнегодува и че не е позволена да взе участие в телевизионни диспути.

Петрова недоволства, че с актуалната мярка за неотклонение " домакински арест " излежава присъдата.

Биляна Петрова упорства за отказ на цялата Апелативна прокуратурата с мотив, че има данни за корупция. Десислава Иванчева съобщи, че желае отказ на целия Апелативен спецсъд.
 20 години затвор за Иванчева и 15 година за Петрова Обновена
20 години затвор за Иванчева и 15 година за Петрова

Веднага след присъдата Иванчева, Петрова и Дюлгеров са арестувани

Петко Дюлгеров пък трансферира топката на правосъдния състав и съобщи, че той би трябвало да реши. Прокуратурата не се съгласи с доводите на обвинените и на отбраната с мотив, че на никое място не се споделя, че арбитър Ушев е оказал въздействие за постановяване на присъдата от първоинстанционен състав.

Според държавното обвиняване по този начин направените претенции са преекспонирани.

Бившият кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха задържани обществено в центъра на София на 17 април 2018 година Те бяха арестувани с невиждано дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., които тя взела като рушвет съгласно прокуратурата.
 Ваклин желал персонално възмездие и вендета
Ваклин желал персонално възмездие и вендета

Петко Дюлгеров доста пъти лъган от предприемача

Службите бяха подложени на критика още тогава за нарушение на човешките права на обвинените. На последното съвещание по делото против тях упрекнатият дружно с тях по-предишен кмет на столичния регион " Младост " Петко Дюлгеров се отметна от показанията си , дадени в досъдебна фаза - а точно, че той е бил медиатор сред Иванчева и предприемача Александър Ваклин за рекордно претенции рушвет от половин милион евро. Към момента Иванчева и Петрова са под домакински арест.

Десислава Иванчева се яви на изборите за евродепутат и получи поддръжката на 30 310 души, което е 1.55% . Ден след евровота Иванчева съобщи, че обмисля да се кандидатира за кмет на София .

На 27 юли тази година Иванчева прикани за основаване на политическа партия с името " Непослушните ". На 6 септември стана ясно, че Иванчева се кандидатира за кмет на София за локалния избор на 27 октомври. Тя е подкрепена от Християндемократическа партия на България.
 Християндемократите поддържаха Десислава Иванчева за кмет на София
Християндемократите поддържаха Десислава Иванчева за кмет на София

Бившата районна кметица на " Младост " е подкрепена от Християндемократическа партия на България

На 25 септември Общинската изборна комисия в София отхвърли да записва някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева като претендент кмет на София. Посоченият претекст беше, че предлагането е импортирано в Общинска изборна комисия (ОИК) в Столична община отвън законоустановения период.

Два дни по-късно ЦИК позволи регистрацията на Иванчева за локалния избор.
 ЦИК пусна Десислава Иванчева за вота в София
ЦИК пусна Десислава Иванчева за вота в София

Тя е претендент за кмет на столицата

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР