Адвокатите на бившия кмет на столичния район Младост Десислава Иванчева,

...
Адвокатите на бившия кмет на столичния район Младост Десислава Иванчева,
Коментари Харесай

Защитата на Иванчева поиска отвод на Апелативния съд

Адвокатите на някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и някогашния кмет Петко Дюлгеров желаеха отказ на целия правосъден състав на Апелативния профилиран углавен съд (АСНС) с ръководител Георги Ушев.

Днес делото Иванчева - Петрова - Дюлгеров стартира на апелативна инстанция.

На първа инстанция тримата получиха присъди надлежно 20, 15 и 12 години за взимане на рушвет в изключително огромни размери за издаването на позволение за градеж. Основен очевидец по делото е предприемачът Александър Ваклин.

Съдът почете настояването на някогашния заместник-кмет на " Младост " Петрова и освободи аварийните бранители по делото.

Защитата направи искане за отказ на ръководителя на Апелативния профилиран углавен съд Георги Ушев и целия правосъден състав, като се аргументираха със словесната престрелка сред съда и Върховен касационен съд по отношение на правомерно издадени правосъдни решения за установяване на мярката за задържане на Иванчева и Петрова.

Според Биляна Петрова ръководителят на АСНС Георги Ушев е заел страната на прокуратурата и в случай че има присъда, тя щяла да бъде неоправдателна. Тя възнегодува и че не е позволена да взе участие в телевизионни диспути.

Петрова недоволства, че с актуалната мярка за неотклонение " домакински арест " излежава присъдата.

Биляна Петрова упорства за отказ на цялата Апелативна прокуратурата с мотив, че има данни за корупция. Десислава Иванчева съобщи, че желае отказ на целия Апелативен спецсъд.

Петко Дюлгеров пък трансферира топката на правосъдния състав и съобщи, че той би трябвало да реши. Прокуратурата не се съгласи с доводите на обвинените и на отбраната с мотив, че на никое място не се споделя, че арбитър Ушев е оказал въздействие за постановяване на присъдата от първоинстанционен състав.

Според държавното обвиняване по този начин направените претенции са преекспонирани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР