Адвокатите на бившия американски президент Доналд Тръмп заявиха днес, че

...
Адвокатите на бившия американски президент Доналд Тръмп заявиха днес, че
Коментари Харесай

Адвокатите на Тръмп отхвърлиха искане на правосъдното министерство за иззетите от имението му класифицирани документи

Адвокатите на някогашния американски президент Доналд Тръмп обявиха през днешния ден, че са срещу настояването на правосъдното министерство да продължи да преглежда класифицираните документи, конфискувани от ФБР при обиск в имението му във Флорида, и споделиха, че следствието е " излязло от надзор ", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Правният екип на Тръмп настоя правосъдните управляващи да оставят в действие наредба, която краткотрайно спря значими аспекти от следствието за съществуване на строго секретни материали в имението му " Мар а Лаго ".

Неговите юристи дефинираха конфискуваните документи като " хипотетични " класифицирани материали, намеквайки, че не одобряват изказванието на министерството, че при обиска на 8 август са били открити деликатни, строго секретни документи.

Те също по този начин обявиха, че няма доказателства някои от документите да са били разкривани пред някого и че най-малко част от материалите принадлежат на Тръмп, а не на правосъдното министерство.

Позицията им, съдържаща се в показани пред съда документи, акцентира различията сред правния екип на някогашния президент и американското държавно управление по отношение на следствието.

Следствието се натъкна на затруднение предходната седмица, откакто федерален арбитър почете настояването на юристите на Тръмп за назначение на самостоятелен правист, който да прегледа конфискуваните материали, и краткотрайно забрани на министерството да изследва документите за задачите на следствието.

Правосъдното министерство настоя съдията да анулира своето решение и сподели, че ще го апелира.

Правният екип на Тръмп обаче съобщи, че решението е " рационална краткотрайна стъпка към възобновяване на реда от хаоса ", и прикани съдията да го остави в действие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР