Адвокати поискаха отвод на съдебния състав по делото за източване

...
Адвокати поискаха отвод на съдебния състав по делото за източване
Коментари Харесай

Съдиите по делото срещу Миню Стайков му отказаха лечение, той им поиска отвод

Адвокати желаеха отказ на съд ебния състав по делото за източване на еврофондове против Миню Стайков и още 12 души. Причината е преднамереност и пристрастност на съд ебния състав. Повод за това пък стана отвод на съд а да спре наказателното произвеждане и да назначи здравна експертиза за здравословното положение на Стайков.

Адв. Анна Попова изясни, че подзащитният й не е в положение да се пази в изискванията на продължителни съвещания. Освен това нямал опция да се запознае с документите по делото в болничното заведение към пандиза.

Прокурорът Ангел Кънев изиска от съд а да назначи съд ебно-медицинска експертиза, с цел да се види дали положението на Миню Стайков в действителност не му разрешава да се пази. Съдът обаче след малко скрито заседание отхвърли това и даде ход на делото.

В този миг Анна Попова настоя за отказ, като изясни, че очевидно настояванията на отбраната и прокуратурата са гледани официално. Тя изнесе дълга и гневна защита, като направи ретроспекция на дейностите на съд ебния състав. Попова упрекна състава, че си присвоява здравна експертиза, каквато не може да има.

Тя упрекна съд а в нечовешко държание. Клиентът й към този момент нямал доверие на съд ебния състав, който бил очевидно преднамерен и привързан.

Още половин дузина юристи се причислиха към настояването за отказ, в това число бранители на други под съд ими. Някои от тях показаха, че съд ебният състав е отхвърлил даже апела на прокуратурата за назначение на съд ебно-медицинска експертиза.

Съдът се отдръпна на скрито заседание, само че този път за цели 45 минути, така като трябвало да се отговори на многото причини.

Прокурор Ангел Кънев поддържа съд а и прикани да не утвърждава настояванията за отказ като неоснователни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР