Адвокати от цялата страна излязоха на протест в столицата. Те

...
Адвокати от цялата страна излязоха на протест в столицата. Те
Коментари Харесай

Адвокати от цялата страна на протест, икат оставки във Висшия адвокатски съвет

Адвокати от цялата страна излязоха на митинг в столицата. Те желаят оставката на Висшия адвокатски съвет , заяви БНР.

Според тях управителният орган на адвокатурата не пази професионалните им ползи и по тази причина би трябвало да бъде заменен.

Заради отхвърли на Висшия адвокатски съвет да се отдръпна, малко след 10 часа юристи от Пловдив, Стара Загора, Хасково, Благоевград, Смолян и София, обединени в Инициативен комитет " За смяна ", затвориха дребната столична уличка " Калоян ", където заседава управлението на адвокатура.
 Гешев: Никоя страна не може да се пребори с престъпността
Гешев: Никоя страна не може да се пребори с престъпността

За първите пет месеца са формирани над 550 досъдебни производства

Освен оставка на Висшия адвокатски съвет, те желаеха и оставката на основния прокурор Иван Гешев , поради последните дейности на държавното обвиняване, който се подлагат на критика и на продължаващите над две седмици митинги.

Според юрист Грета Ганева вчерашното решение на Конституционния съд, съгласно което всеки редови прокурор може да проверява основния е една огромна опция:

Адвокат Елена Радева от Смолянската адвокатска гилдия съобщи, че отдавнашна политика на Висшия адвокатски съвет е да неглижира другите гласове. Когато при прокуратурата виждаме всекидневно тъпчене на върховенството на правото и когато адвокатурата е безмълвна и неединна, салдото е нарушен. Това се отразява върху положението на цялото общество, съобщи Радева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР