Адвокати на Доналд Тръмп поискаха Върховният съд на САЩ да

...
Адвокати на Доналд Тръмп поискаха Върховният съд на САЩ да
Коментари Харесай

Тръмп поиска Върховният съд да защити тайната на финансовите му документи

Адвокати на Доналд Тръмп желаеха Върховният съд на Съединени американски щати да блокира решение, с което Камарата на представителите изиска от счетоводна компания финансови документи на президента. Това е следващ огромен конфликт сред Белия дом и долната камара на Народното събрание, сред изпълнителната и законодателната управляващи в страната.

Тръмп се обърна към най-висшата правосъдна инстанция в Съединени американски щати, откакто в сряда апелативен съд в столицата Вашингтон съобщи, че няма да преразгледа решението си от октомври. В него бе подкрепено настояването на следената от демократи комисия към Камарата на представителите да получи документите.

Според юристите на президента условието на документи от компанията Mazars LLP е нелегално. Ако и Върховният съд удостовери правото на конгресмените, това ще разреши на демократите да видят съответно какви са бизнес ползите на Тръмп, по какъв начин е натрупал благосъстоянието си и какъв брой огромно е то, в действителност

" За пръв път в историята на страната ни Конгресът изисква персонални документи на настоящ президент от времето преди да заеме поста ", сподели Джей Секулоу, един от юристите на Тръмп. " И за пръв път в историята ни съд удостоверява призовка от Конгреса към президента за персоналните му документи. Тези решения са неверни и би трябвало да бъдат анулирани. "

Защитниците на ползите на президента споделят, че по този начин се разрешава Конгресът да има необятни пълномощия " да рови за мръсни секрети на политически съперници ".

Не е ясно даже какви тъкмо документи е поискала комисията, само че юристите споделят, че измежду тях не са данъчните заявления на Тръмп.

В друга тъжба пред Върховния съд Тръмп изиска да се преразгледа решение на апелативен съд от Ню Йорк, определящо, че локалните прокурори могат да издават призовки към Mazars за персоналните и корпоративните данъчни заявления на президента от 2011 до 2018 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР