Адвокатът на върнатите от Франция български сезонни работници Кантен Декамп

...
Адвокатът на върнатите от Франция български сезонни работници Кантен Декамп
Коментари Харесай

Адвокатът на върнатите от Франция българи: Не може да има отказват достъп

Адвокатът на върнатите от Франция български сезонни служащи Кантен Декамп чака още в границите на днешния ден да получи решението на първоинстанционния съд по жалбата на българите против недопускането им на френска територия, заяви БНР.

„ Всъщност въпросите са два. Смятаме, че не може да се отхвърля достъп до френска земя на български жители, в случай, че България е член на Европейския съюз. И това е едната страна на желае. Другата е, че те са били сложени в особени условия - да чакат в нещо, което е сред хотел и затвор. Телефоните им са конфискувани, няма интернет. И това е посягане над човешките права. Може да се каже, че изискванията са унизителни. Тук не става въпрос за нарушители, а за хора, които идват да работят във Франция, а се оказват лишени от разнообразни права и свободи, без да са го заслужили “, разяснява френският бранител.

„ Това е един много необикновен случай, защото над 70 души са били задължени да стоят в зоната за изчакване. Полицията им е отказала достъп до френска територия. Преценено е било, че те не би трябвало да стъпват на френска земя и в очакване да бъдат върнати назад са били настанени там ", сподели той
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР