Адвокатът на Цветан Василев – Константин Симеонов поиска отвод на

...
Адвокатът на Цветан Василев – Константин Симеонов поиска отвод на
Коментари Харесай

Адвокатът на Цветан Василев поиска отвод на съдебния състав по делото КТБ

Адвокатът на Цветан Василев – Константин Симеонов изиска отказ на правосъдния състав по делото КТБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Според юриста дейностите на правосъдния състав са предубедени , позволява нарушаване на процесуалните правила и е заинтригуван от изхода на делото, заради което юристът прави искане за отказ на състава за по-нататъшно разглеждане на това дело.
Адвокатът прочете писмена декларация от името на обвинения Цветан Василев. В нея някогашният мажоритарен притежател на КТБ упорства и за това съдът да позволи задаването на писмени въпроси или разяснения към разпита на очевидци от негова страна на всяко последващо съвещание. „ В случай, че съдът не постанови тези решения на съвещанието си на 2.07. 2020, актуалната писмена декларация да се смята за искане на отказ на арбитър Виржиния Петрова и правосъдните заседатели по член 274 и по отношение на член 29, ал 2 от Наказателно-процесуален кодекс ”, се споделя е декларацията, под която стои името на Цветан Василев.
Адвокат Симеонов изясни, че е бил в Белград и се срещал с Василев по отношение на това, което се случи предходната седмица. „ Заради отхвърли на съда да го разпита . Нашата позиция е безапелационна, че недопускането на негов разпит, изключително в правосъдната фаза, е жестоко нарушение на процеса и на неговото право на отбрана, и неговото право да дава пояснения по всяко едно време на процеса ", уточни юристът пред медиите. Той сподели, че в съответния случай такова искане те са създали в самото началото на процеса преди година и четири месеца, след което от съда, по думите му, не е било направено безусловно нищо. „ Ние поискахме той да бъде разпитан. Съдът тогава сподели, че ще изследва опциите това нещо да се случи, след което за година и четири месеца до 24 юни не беше направил безусловно нищо ", сподели бранителят.
Следващото съвещание по делото е планувано за 8 юли. Очаква се съдът да се произнесе по настояването за отказ.
Обвинителният акт по досъдебното произвеждане КТБ беше импортиран от Специализираната прокуратура на 20 юли 2017 година Тогава от държавното обвиняване споделиха, че той във всичките му копия е над 210 000 страници. По делото са привлечени като обвинени 18 лица. Разпитани са повече от 400 очевидци, направени са над 90 експертизи от 27 движимости лица. Обемът на събрания доказателствен материал, дружно с материалните доказателства и приложенията, надвишава 1360 тома.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР