Адвокатът на шофьора в автобуса-ковчег от катастрофата край Своге Григор

...
Адвокатът на шофьора в автобуса-ковчег от катастрофата край Своге Григор
Коментари Харесай

Правил ли е опит за самоубийство шофьорът в автобуса-ковчег? Ето отговорът на неговия адвокат

Адвокатът на водача в автобуса-ковчег от злополуката край Своге Григор Григоров – Христо Ботев, разкри дали неговият клиент е правил опит за самоубийство и какво му е споделил за трагичния случай.

Ето какво сподели Христо Ботев в „ Тази заран ” по БТВ:

„ Веднага след нещастието Григор е признал пред хората до себе си, че ще се самоубие. Пред мен и в следствения арест, обаче не е споделял сходно нещо.

Преди злополуката той е карал постепенно, а огромният му пропуск, е че рейсът не е минал механически обзор, макар че е бил изправен. В случая клиентът ми е нарушил Закона и би трябвало да бъде санкциониран.

Иначе в рейса е имало колани и той е оборудвал пасажерите с тях.

Преди удара ми сподели, че видял две коли и след това не помни нищо.  Свестил се е чак след рухването в пропастта. Друго не помни, не си спомня и по кое време е разговарял с една жена в рейса. Помни единствено, че някой му споделил: „ Тези карат като луди. ”

След като се е свестил, е почнал да обикаля в близост с хората, които са в по-добро положение и да звъни за помощ. След това изпаднал в потрес, когато видял жертвите.

Винаги, когато има случай, едно лице се поставя напред като отговорно и страната не си понася следствията. Този случай ще бъде развързан единствено в случай че основният прокурор не отстъпи и следствието в досъдебното произвеждане се води по конкректните насоки.

Аз ще се боря със зъби и нокти за това дело, и в случай че господин Григоров има виновност, да си понесе персоналната виновност, а не други да останат почтени. Защото по този пътен сектор през последната година е имало един погубен и седем ранени, и са подавани сигнали за неизряден път. Дано веднъж най-малко прокуратурата да си свърши работата, както би трябвало. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР