Адвокатът на Сам Банкман-Фрид в четвъртък предложи криволичещ кръстосан разпит

...
Адвокатът на Сам Банкман-Фрид в четвъртък предложи криволичещ кръстосан разпит
Коментари Харесай

Адвокатът на Сам Банкман-Фрид се бори да пробие дупки в показанията на Каролайн Елисън

Адвокатът на Сам Банкман-Фрид в четвъртък предложи лъкатушен пресечен разпит на някогашната другарка на клиента му, основният очевидец на държавното управление в незаконната машинация правосъден развой против съоснователя на FTX.

Каролайн Елисън свидетелства във вторник и сряда, че Bankman-Fried я е наредил да източи  пари от потребителски сметки на FTX, с цел да финансира вложения и тактики за търговия в хедж фонда за криптовалути на Bankman-Fried, Alameda Research. Елисън беше основен изпълнителен шеф на Alameda, когато тя и FTX се сринаха през ноември предходната година.

Елисън изразходва огромна част от показанията си, разказвайки на журито по какъв начин неведнъж й се постанова да употребява потребителските депозити във FTX, с цел да позволява проблеми в хедж фонда или на борсата. Депозитите във FTX ще бъдат изтеглени, с цел да се платят нови вложения или политически дарения, или да се скрият огромни загуби в салдото на Alameda, свидетелства тя. Всичко това беше направено по напътствие на Bankman-Fried, сподели тя.

Когато загубите в Alameda станаха толкоз огромни през ноември 2022 година, стана належащо да се затвори комерсиалната компания и да се продадат FTX за евентуални спестявания двете предприятия от банкрут. Елисън организира среща на всички ръце тази седмица, която беше записана от чиновник на Alameda и предоставена на държавните следователи.

В тези аудиозаписи, пуснати за журито, чиновниците на Alameda попитаха Ellison дали решението за заемане на клиент на FTX средства беше решение " YOLO ", акроним, означаващ " живееш единствено един път ", което значи, че е било направено импулсивно.

Не, сподели Елисън на чиновниците, на тези ленти. Правено е в продължение на години.

28-годишният Елисън се призна за отговорен по обвинявания в машинация през декември, когато Банкман-Фрайд беше екстрадиран в Съединените щати от Бахамските острови. 31-годишният Bankman-Fried беше мажоритарен притежател и основен изпълнителен шеф на FTX до оповестяването на крипто борсата в неплатежоспособност на 11 ноември. Той се пледира за почтен по обвинявания в машинация.

Главният бранител на Bankman-Fried, Марк Коен твърди, че Банкман-Фрид не е направил машинация, а вместо това се е опитвал да почисти неразбория, значително основана от други, в това число Елисън. смяна на тематиките и датите на разискване. В един миг Коен се извини за препратката към неверен документ. Друг път правеше пауза, тъй като „ изгуби мястото ми “.

Няколко пъти арбитър Луис А. Каплан увещаваше Коен, питайки юриста къде отива с въпросите си или защо тъкмо приказва.

„ Може би това е добър миг за отмора ", сподели Коен след един час пресечен разпит на Елисън.

Първоначално стеснен до дома на родителите в Пало Алто, Калифорния, при изискванията на гаранция от 250 милиона $, Банкман-Фрайд беше задържан от август, откакто арбитър Каплан заключи, че той се е опитал непозволено да повлияе на евентуални очевидци, в това число Елисън.

— Касандра Готие от CBS News способства за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР